Afganistan'ın başkenti Kabil'de roketli saldırı

Afganistan

Afganistan'ın başkent Kabil'de havalimanı yakınındaki yerleşim yerinde patlama meydana geldi. Patlamanın bir rokettin eve düşmesi sonucu meydana geldiği belirtildi. Patlama sonucunda 4'ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de havalimanı yakınlarında yeni bir patlama meydana geldi. Reuters, görgü tanıklarına dayandırdığı haberde patlamanın roket saldırısı sonucu gerçekleştiğini duyurdu. 

Afgan polisi, havalimanının kuzeybatısında bir eve roket düştüğünü belirtti. Patlamada 4'ü çocuk 6 kişi yaşamını yitirdi. Patlamanın detayları henüz netlik kazanmadı.

"ABD DEAŞ'I HEDEF ALDI"

Ancak Ruters'a konuşan iki ABD'li yetkili ise Kabil'de hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Saldırıda DEAŞ militanlarının hedef alındığı bildirildi. Pentagon konuya ilişkin henüz açıklama yapmadı.

Taliban sözcüsü ise ABD jetlerinin Kabil Havalimanı'na yönelik saldırı girişimindeki bir intihar bombacısını hedef aldığını duyurdu.

JOE BİDEN UYARMIŞTI

ABD Başkanı Joe Biden, dün yaptığı açıklamada, yüksek olasılıkla 24 ila 36 saat içerisinde Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'na yönelik bir saldırının daha düzenlenebileceğini açıklamıştı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de roketli saldırı - Resim : 1

Tahliye çalışmalarının sürdüğü Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na yakın bölgede 26 Ağustos Perşembe günü iki ayrı patlama meydana gelmişti.

Havalimanındaki terör saldırılarında çok sayıda sivil, Taliban mensubu ve ABD askeri ölmüştü. İntihar saldırısıyla aynı gün, ülkeden ayrılmak üzere olan ABD ordusu havalimanı yakınlarında mühimmat imha işlemleri yapmış ve 4 büyük patlama sesi daha duyulmuştu.

Ayrıntılar geliyor...

son dakika son dakika haber Afganistan