ABD'den Ukrayna'ya 250 milyon dolarlık güvenlik yardımı, Zelenski'nin bir ricası var

Reuters
Rusya Ukrayna Savaşı ABD Ukrayna Volodimir Zelenski
ABD'den Ukrayna'ya 250 milyon dolarlık güvenlik yardımı, Zelenski'nin bir ricası var
Fotoğraf: Depo Photos

ABD Ukrayna'ya 250 milyon dolar değerinde ek güvenlik yardımı verilmesi taahhüdünde bulunurken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenski, Batılı müttefiklerini Rusya'nın "kırmızı çizgilerini" görmezden gelmeye ve Ukrayna'nın Rus topraklarını vurmak için uzun menzilli silahlar kullanmasına izin vermeye çağırdı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Başkan Joe Biden'ın Ukrayna'ya 250 milyon dolar değerinde ek güvenlik yardımı verilmesini onaylayacağını bugün açıklamıştı.

Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'nde ABD'nin ev sahipliğinde düzenlenen Ukrayna'nın müttefikleri toplantısına ilk kez katılan Zelenski, uzun menzilli saldırı seçeneklerini Rusya'ya işgalini sona erdirmesi için baskı yapmanın bir başka yolu olarak sunmaya çalıştı.

Zelenski söz konusu açıklamayı Rus kuvvetleri, önemli bir lojistik merkez olan Ukrayna'nın doğusundaki Pokrovsk şehrini ele geçirmeye odaklanmışken, Rusya'nın Kursk bölgesine sürpriz bir saldırı başlatan Ukrayna kuvvetleri için yüksek riskli bir anda yaptı.

Zelenski, "Bu uzun menzilli kabiliyete sadece Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarında değil, Rusya topraklarında da sahip olmamız gerekiyor, böylece Rusya barış yapmaya istekli olur" dedi.