ABD'de son 100 yılda en çok can kaybı yaşanan orman yangını! Hawaii'de ölü sayısı 93’e ulaştı

Dünya haberleri ABD Orman Yangını
ABD'de son 100 yılda en çok can kaybı yaşanan orman yangını! Hawaii'de ölü sayısı 93’e ulaştı

ABD'nin Hawaii eyaletinde süren orman yangınlarında yaşamını yitirenlerin sayısı 93’e ulaştı, olayın ülkede son 100 yılda en çok can kaybının yaşandığı orman yangınları olarak kayıtlara geçtiği bildirildi.

CNN'in haberine göre bölgedeki yetkililer, Büyük Ada ve Maui Adası'nda devam eden orman yangınlarındaki son duruma ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Maui ilçesinin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, orman yangınları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 93’e yükseldiği belirtildi.

Açıklamada, “İtfaiye ekipleri Lahaina ve Maui’deki yangınlara müdahale etmeye devam ediyor. Maui yangınında Olinda'da 3 yapı ve Kula'da 16 yapı tahrip oldu. Pulehu/Kihei yangınının Cumartesi günü tamamen altına alındığı açıklandı. Teyit edilen can kaybı sayısı 93'e yükselmiştir” denildi.

Ölü sayısının daha da artmasını beklediklerini söyleyen Hawaii Valisi Josh Green, "Bu, Hawaii'nin yaşadığı en büyük felaket. 2 bin 200 civarında yapı yok oldu ve hasarların miktarı 6 milyar doları buldu" dedi.

BÖLGENİN SADECE YÜZDE 3'Ü ARANABİLDİ

Maui Polis Şefi John Pelletier ise yaşamını yitirenlarden sadece 2'sinin kimliğinin tespit edilebildiğini söyledi.

Arama kurtarma çalışmalarını olabildiğince hızlı gerçekleştirmek istediklerini belirten Pelletier, "Ancak şu ana kadar köpeklerle yangın bölgesinin sadece yüzde 3'ünü arayabildik" dedi.

ABD'DE SON 100 YILDA EN ÇOK CAN KAYBININ YAŞANDIĞI ORMAN YANGINI

 İtfaiye yetkilisi Lori Moore- Merrell de Hawaii'deki can kaybının 2018'de California'da 85 kişinin yaşamını yitirdiği yangınları geçtiğini belirtti.

Moore-Merrell, "Hawaii'deki yangınlar, ABD'de son 100 yılda en çok can kaybının yaşandığı orman yangınları oldu." dedi.

MAUI ADASI, "FELAKET BÖLGESİ" İLAN EDİLMİŞTİ

ABD Başkanı Joe Biden, Maui Adası'nı yangın dolayısıyla "felaket bölgesi" ilan etmişti.

Biden, yangınlardan etkilenenlerin zararlarının tazmin edileceğini açıklamıştı.

 

Kaynak: AA

Hawaii ABD orman yangınları