Pes dedirten olay! Polisler suçlu yerine Pokemon yakalamaya çalıştı

ABD Sosyal Medya
Pes dedirten olay! Polisler suçlu yerine Pokemon yakalamaya çalıştı

ABD'de bir mağazada gerçekleşen soyguna müdahale etmeyen iki polis memurunun, olay yerine çok yakın bir yerde 'Pokemon Go' oynadığı ortaya çıktı. Yürütülen soruşturma sonrası Louis Lozano ve Eric Mitchell adlı polis memurları görevden alındı.

ABD'nin Los Angeles kentinde hırsızlık olayına müdahale etmeyen iki polisin olay yerinin çok yakınında 'Pokeman Go' oynadığı ortaya çıktı. Polis aracının içindeki kameranın kaydettiği olayın ortaya çıkması sonrası iki polis memurunun görevine son verildi.

Dünya gündemine bomba gibi düşen olay 2017 yılında yaşandı. Bir mağaza soygunu için merkezden destek talebi gelmesine rağmen, olay yerine çok yakın yerde park eden iki polis memuru talebe yanıt vermedi. Telsiz çağrısını yanıtsız bırakan polis memurlarının o sırada cep telefonlarıyla Pokemon yakalamaya çalıştıkları ortaya çıktı. Polis memurlarının 'Snorlax' adlı pokemonu yakalamaya çalıştığı belirtiliyor.

POLİS ARACININ İÇİNDEKİ KAMERA GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Olayın ortaya çıkması sonrası başlatılan soruşturmada iki polis memuru suçlamaları reddetti. Ancak araç içi kamerasının kaydettiği görüntüler gerçeği ortaya çıkardı. Polis memurları telsiz çağrısının gelmesi sonrası yanıt vermemeyi kararlaştırarak Pokemon yakalamaya çalıştı.

Louis Lozano ve Eric Mitchell adlı polis memurlarının 20 dakika boyunca oyun oynadığı öğrenildi.

GÖREVDEN ALINDILAR

Olayın ortaya çıkamsı sonrası yürütülen soruşturma sonucunda iki polis memuru görevden alındı. Görevden alınan polisler 'Soygun çağrısına cevap vermemek', 'Yanıltıcı açıklamalar yapmak', 'Telsiz çağrısına cevap vermemek' ve 'Görev başında Pokemon Go oynamak' iddialarından suçşlu bulundu. Görevden alınan polis memurları Louis Lozano ve Eric Mitchell sonrasında soluğu mahkemede aldı ancak yargıçlar davanın reddine karar verdi.

ABD soygun ihbar Pokemon Go polis