ABD, Kabil'den kalkış yapan uçağın iniş takımında bulunan ceset kalıntıları ile ilgili soruşturma başlattı

ABD, Kabil'den kalkış yapan uçağın iniş takımında bulunan ceset kalıntıları ile ilgili soruşturma başlattı

Tahliye sırasında Afganistan'dan havalanan ABD uçağının kanatlarına, insanların tırmanışı ve yere düştüğü görüntüler dünyanın gündemi olmuştu. ABD Hava Kuvvetleri, Kabil'den havalanan uçağın teker kısmında ceset kalıntıları bulunması üzerine soruşturma başlattı.

Afganistan’da Taliban’ın kontrolü ele geçirmesi sonrası tahliye operasyonlarının yürütüldüğü Kabil Havaalanında insanlık dramı yaşanıyor.

Geçtiğimiz günlerde ülkeden ayrılmak isteyenlerin kalkışa hazırlanan uçaklara tırmandığı ve bazılarının ise uçaklardan yere düştüğü görülmüştü.

TEKERLEKLERDE CESET KALINTILARI BULUNDU

Afganistan'dan Katar'a giden bir C-17 tip ABD kargo uçağının tekerlek kompartımanında ceset kalıntılarına rastlandı. Bu yönde raporun kendilerine ulaşmasının ardından ABD Hava Kuvvetleri de acilen harekete geçti. 

ABD, uçağın teker kompartımanında ceset bulunmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Açıklamada, kalıntıların uçağın Katar'daki Al Udeid Hava Üssü'ne inişinden sonra keşfedildiği aktarılırken, "Uçağa, kalıntıları toplamak ve geri dönmeden önce incelemek için zaman sağlamak için şu anda el konuldu" denildi.

Öte yandan bugün ortaya çıkan ve uçağın içinden çekilen görüntüde, uçağın kanadına tutunan bir Afgan’ın cansız bedeni sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Kaynak: İHA

Kabil Havaalanı Afganistan Taliban Kabil afgan ABD dünya son dakika