ABD Dışişleri Sözcüsü'nden Diyarbakır'daki annelerle ilgili soruya yanıt

ABD Dışişleri Sözcüsü'nden Diyarbakır'daki annelerle ilgili soruya yanıt

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan annelere yönelik soruya "Orada olanların farkındayız" diyerek cevap verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, bakanlıkta yapılan basın brifinginde gazetecilerin sorularını cevapladı.

AA muhabiri, Ortagus'a, çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak 3 Eylül'den bu yana HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan annelere ilişkin yorumunu sordu.

Morgan Ortagus, şu ifadeleri kullanarak soruya cevap verdi:

"Orada olanların farkındayız. Bu sabah Avrupa masamızla bahsettiğiniz anneler tarafından yapılan söz konusu protesto hakkında konuştum. Bize genel anlamda protestolara ilişkin benzer sorular sorulduğunda, ABD'nin düşünce ve konuşma özgürlüğününün yanı sıra barışçıl protesto hakkını desteklediğini ifade ediyorum. Bu hakların, demokrasinin temelleri olduğuna inanıyoruz." 

DİYARBAKIR'DAKİ AİLELER 

Diyarbakır'da anne Hacire Akar, dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Mehmet Akar için 22 Ağustos'ta sorumlu olarak gördüğü partinin il binası binası önünde oturma eylemi başlatmıştı. Akar, 24 Ağustos'ta oğluna kavuşmuştu.

Hacire Akar'ın oğlu için yaptığı eylem, benzer acıları yaşayan diğer annelere de örnek oldu. HDP önünde eylem yapan aile sayısı 10'uncu günde 25'e yükseldi.

AA

ABD Morgan Ortagus HDP