ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Mısırlı mevkidaşı Şukri ile telefonda görüştü

ABD Mısır Dünya haberleri
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Mısırlı mevkidaşı Şukri ile telefonda görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile yaptığı telefon görüşmesinde, ikili ilişkiler ve Gazze'deki son durumu ele aldı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Blinken ve Şukri telefonda görüştü.

Mısır ile işbirliğinin devam etmesinin önemine dikkati çeken Blinken ve Şukri, bağımsız Filistin devletinin kurulmasına yönelik kararlılıklarını yineledi.

Blinken, Gazze'deki Filistinlilere gönderilen insani yardımların artırılması ve esirlerin Refah Sınır Kapısı'ndan serbest bırakılmasında oynadıkları rol için Şukri'ye teşekkür etti.

Gazze'de Filistinli sivillerin zarar görmesini en aza indirecek somut adımların atılmasının ve Filistinlilerin zorla yerlerinden edilmemesinin önemini vurgulayan Blinken ve Şukri, İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve ikili hedefler alanlarında yakın işbirliği içinde çalışmada mutabık kaldı.

ABD SAVUNMA BAKANI AUSTIN, KATARLI YETKİLİLERLE İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINI GÖRÜŞTÜ

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile Başbakan Yardımcısı ve Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye ile iki ülke arasındaki işbirliği ilişkilerini geliştirme konusunu ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını ele aldı.

Katar resmi ajansı QNA'nın haberine göre, ABD Savunma Bakanı Austin'in Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Al Sani ile görüşmesinde, iki ülke arasında özellikle askeri alanda yakın stratejik ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası arenadaki son gelişmeler değerlendirildi.

Austin'in Atiyye ile görüşmesinde de iki ülke arasındaki ortak öneme sahip konular, işbirlikleri ve bunları güçlendirme ve geliştirme konuları tartışıldı.

Görüşmede ayrıca başta İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları olmak üzere bölgedeki son gelişmelerin yanı sıra Katar'ın arabuluculuk çabalarındaki rolü ile ateşkesin sağlanması ve askeri gerilimin azaltılması konusu da ele alındı.

Kaynak: AA