ABD'den İdlib açıklaması: Umarım Türkiye S-400'den vazgeçer!

ABD'den İdlib açıklaması: Umarım Türkiye S-400'den vazgeçer!

ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchison, İdlib'de Türk askerine yönelik saldırıya ilişkin, "Umarım Cumhurbaşkanı Erdoğan, bizim onların geçmişinin ve geleceğinin müttefiki olduğumuzu ve S-400'ten vazgeçmeleri gerektiğini görür" dedi

ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchison bugünkü basın toplantısında kendisine Türkiye'nin İdlib'de 33 askerinin şehit edilmesinin hatırlatılması ve yöneltilen sorular üzerine açıklamalarda bulundu.

Hutchison, "Hayatını kaybedenlerin sayısı tam olarak doğrulanmadı ama kayıp çok fazla çünkü hedef alınan alan çok büyük ve aynı zamanda bu bir hava saldırısı... Bu doğrultuda, Cumhurbaşkanı Erdoğan umarım kim gerçek müttefiki, kim değil görür." derken, Türkiye'ye, S-400'leri almaması gerektiğini anlatmaya çalıştıklarını belirterek, "Müttefikleri olduğumuzu ve öyle kalmalarını, Rusya'dan savunma sistemi almamaları gerektiğini her şekilde anlattık. Umarım Cumhurbaşkanı Erdoğan bizim onların geçmişinin ve geleceğinin müttefiki olduğumuzu ve S-400'ten vazgeçmeleri gerektiğini görür. Rusya'nın ne olduğunu, ne yaptıklarını görüyorlar şimdi. Eğer Türk ordusuna saldırırlarsa, Türkiye ve Rusya arasında yaşanan her şeye ağır basması gerekir." ifadelerini kullandı.

İdlib şehit ABD Rusya Suriye S-400