ABD, DEAŞ Sözcüsü El-Muhacir'in öldürüldüğünü duyurdu

ABD, DEAŞ Sözcüsü El-Muhacir'in öldürüldüğünü duyurdu

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, DEAŞ Sözcüsü Ebu Hasan El-Muhacir'in, Suriye'nin Cerablus kenti yakınlarında önceki gün gerçekleştirilen bir operasyonla öldürüldüğünü duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, DEAŞ Sözcüsü Ebu Hasan el-Muhacir'in, Suriye'nin Cerablus kenti yakınlarında önceki gün gerçekleştirilen bir operasyonla öldürüldüğünü duyurdu.

Adı açıklanmayan üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Amerikan medyasına El-Muhacir'in öldürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

DEAŞ lideri Ebubekir El-Bağdadi'nin halefi olarak gösterilen El-Muhacir'in, Suriye'nin Cerablus kenti yakınlarında yapılan bir operasyonla öldürüldüğünü ifade eden yetkili, operasyonun Amerikan Özel Kuvvet askerleri tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Yetkili, operasyonla ilgili detay vermezken, ABD Savunma Bakanlığı ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

BAĞDADİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

ABD Başkanı Donald Trump, DAEŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin Suriye’de düzenlenen operasyonla ölü ele geçirildiğini duyurdu. Trump, "El Bağdadi İntihar yeleğini patlatarak kendisini ve üç çocuğunu öldürdü" demişti.

"BİR KÖPEK GİBİ, BİR KORKAK GİBİ ÖLDÜ"

Bir korkak gibi öldü, kaçarak ve ağlayarak" ifadesini kullanan Trump, şunları söylemişti;

Hemen orada bir test yaptılar. Çok fazla bir şey kalmamıştı. Test için yeterli parçalar vardı. Sonuç olumluydu. Bağdadi'nin sonu ABD'nin terör liderlerini yorulmadan aramaya devam etmekte ne kadar kararlı olduğunu gösterdi. Bu teröristler asla rahat uyumamalılar, bu vahşi canavarlar kaderlerinden kaçmayacaklar.

Türkiye, Rusya, Irak ve Suriye'ye teşekkür ediyoruz. Çok tehlikeli bir görevdi. Bu operasyonun başarılı olmasını sağladıkları için teşekkür ediyorum.

Dün gece ABD için vahşi bir geceydi. Şiddet ve acıya yol açan bir katil yok edildi. Bir köpek gibi bir korkak gibi öldü. Artık dünya daha güvenli bir yer. Yaklaşık bir kaç haftadır takip ediyorduk. Sürekli fikir değiştiriyordu, sonunda orada olduğunu öğrendik. .Bulunduğu yerde tüneller olduğunu ve biri hariç çıkmaz olduğunu da biliyorduk. O tünelde de kontrol sağlamıştık, 8 helikopterle indik bölgeye. Birçok savaşçı da karadan girdi, bubi tuzakları olduğu için duvarları patlatarak ilerlediler.

ABD