ABD'de masaj salonlarına saldırı düzenleyip 8 kişiyi öldürdü, ifadesi şaşkına çevirdi: Seks bağımlısıyım!

ABD
ABD'de masaj salonlarına saldırı düzenleyip 8 kişiyi öldürdü, ifadesi şaşkına çevirdi: Seks bağımlısıyım!

ABD'nin Georgia eyaletindeki Atlanta kentinde 3 farklı masaj salonuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırılarda 8 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. 21 yaşındaki saldırgan Robert Aaron Long ilk ifadesinde saldırıları 'seks bağımlısı' olduğu için işlediğini öne sürdü

Atlanta Polis Departmanı, saldırganın kimliğini 21 yaşındaki Robert Aaron Long olarak açıklarken, gözaltına alındığını duyurdu. Long’un saldırılarda Asyalılara ait masaj salonlarını hedef aldığı, hayatını kaybedenlerin 6’sının Aysa kökenli oldukları ifade edildi. Polisin saldırının arkasında yatan nedeni belirlemek üzere soruşturmasının sürdüğü aktarıldı. 

Olayı soruşturan polis yetkilileri, akşam saatlerinde Robert Aaron Long adlı zanlının tutuklandığını ve 3 saldırının da zanlısının Long olduğuna inandıklarını bildirdi. Saldırının nedeni araştırılırken, New York Polis Departmanı’ndan (NYPD) açıklama geldi. NYPD'den yapılan açıklamada, kentteki Asya kökenli vatandaşlara koruma sözü verildi.

"İMKANLARI ASYALI TOPLULUKLARIMIZA SAĞLAYACAĞIZ"

NYPD sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "NYPD, Georgia’da Asyalı Amerikalıların öldürülmesi ile ilgili saldırıları takip etmektedir. Saldırıların New York ile bağlantılı olmamasına rağmen, elimizdeki imkanları şehrin dört bir yanındaki büyük Asya topluluklarımıza sağlayacağız" ifadelerine yer verildi.

SALDIRININ SEBEBİ BUYMUŞ: CİNSEL BAĞIMLILIK

Suçunu kabul eden ancak saldırılarının "ırksal motivasyona dayanmadığını" savunan zanlı hakkında savcılık, 8 kez cinayet suçlamasıyla dava açtı. Zanlının daha önce sosyal medya hesaplarında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla Çin'e yönelik ırkçı ifadeler kullandığı bilgisi medyaya yansırken, ABD'de yaşayan Asyalılara yönelik benzer saldırıların artmasından endişe edildiği bildirildi.

Long polise verdiği ifadesinde "seks bağımlısıyım" dedi ve saldırıyı ırkçı bir motivasyonla gerçekleştirmediğini iddia etti. 21 yaşındaki Long aynı ifadesinde masaj salonunda çalışan kurbanların kendisi kışkırttığını öne sürdü. Soruşturma hakkında konuşan Şerif Jay Baker ise "Long oldukça kötü bir gün geçiriyordu" ifadelerini kullandı.

Yetkililer, saldırıyı gerçekleştirmekle suçlanan 21 yaşındaki zanlı Robert Aaron Long'un saldırıyı “ırksal” nedenlerle değil, “cinsel tutkuları" nedeniyle işlemiş olabileceğini ifade etti.

Cherokee County Şerif Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Long'un saldırıyı düzenlediğini itiraf ettiği belirtilerek, "Long, Cherokee County ve Atlanta'daki cinayetleri itiraf etti. Long, müfettişlere masaj salonlarını cinsel tutkusu için bir çıkış noktası sağlamakla suçladığını söyledi" ifadelerine yer verildi.

Şerif Ofisi yetkilileri, saldırganın Florida'da da benzer bir saldırı planladığını bildirdi. Zanlının salonların kendisine sunduğu cazibeyi ortadan kaldırmaya çalıştığından şüphelendiklerini aktaran yetkililer, saldırıya uğrayan salonların müşterilerine cinsellikle ilgili bir tür hizmet sunup sunmadığının ise henüz tespit edilmediğini belirtti.Atlanta Belediye Başkanı Keisha Lance Bottoms yaptığı açıklamada, zanlı Long'un daha fazla saldırı gerçekleştirmek için Florida'ya bir gezi planladığına inanıldığını kaydetti.

Kaynak: İHA

ABD Georgia Atlanta