ABD'de bir profesör, öğrencisi maske takmadı diye istifa etti

ABD
ABD'de bir profesör, öğrencisi maske takmadı diye istifa etti

ABD'deki Georgia Üniversitesi'nde yılın ikinci dersine giren 88 yaşındaki psikoloji profesörü Irwin Bernstein, bir öğrencinin maske takmaması nedeniyle istifa etti. Profesörün "Maske yoksa ders de yok" dediği öğrenildi.

ABD'de hizmet vermekte olan Georgia Üniversitesi’nde çok ilginç bir olay yaşandı.

88 yaşında olmasına rağmen eğitim vermeye devam eden psikoloji profesörü Irwin Bernstein, 24 Ağustos'taki derse maskesiz gelen bir öğrenciden maske takmasını istedi. Öğrenci, bir başka öğrenciden maske alıp taksa da burnunu kapatmadı.

Yaşlı profesör bunun ardından şekerle yüksek tansiyon hastası olduğunu ve Covid-19'un kendisini öldürebileceğini söyleyip öğrenciyi uyardı. Ancak öğrenci maskeyle düzgün nefes alamadığını öne süren öğrenci, burnunu kapatmayı kabul etmedi.

'MASKE YOKSA DERS DE YOK'

15 dakika sonra öğrenciyi tekrar uyaran ancak sözünü dinletemeyen Bernstein, tahtaya "Maske yoksa ders de yok" yazarak istifa etti.

Profesör yaptığı açıklama şöyle konuştu:

"O an 'Hava Kuvvetleri'ndeyken ülkemi korumak için hayatımı riske attım. Ancak pandemide maskesiz bir öğrenciye ders vermek için hayatımı riske atmak istemiyorum' dedim. Covid-19 son haftalarda yayıldığı için daha fazla endişeleniyordum. Bu yüzden biraz rahatladım."

Georgia Üniversitesi adına konuşan Greg Trevor ise dersi alan öğrencilerin istifanın ardından başka bir akademisyenin dersine yerleştirildiğini açıkladı.

ABD Georgia Üniversitesi Profesör maske