ABD Büyükelçiliği'nden Türk vatandaşlarına "belge" ricası: Bunları bize göndermenize asla gerek yok

Dünya haberleri Gündem haberleri ABD

ABD Büyükelçiliği, vize almak için sıraya giren ve umutla bekleyen vatandaşlar için bir video paylaştı. Vize başvurusu için konsolosluğa gönderildiği söylenen belgeler tek tek sıralanarak, bunların gönderilmesinin gerekli olmadığı ifade edildi.

ABD vizesine yapılan başvuruların sonuçsuz kalması ya da olumsuz neticelenmesi gibi pek çok problemle karşı karşıya kalınan son dönemde, vatandaşlar aynı zamanda mevcut vizelerini yenilemek adına da sıraya girdi. ABD Büyükelçiliği de, vize yenileme aşamasında yaşanan karmaşalara son vermek adına bir video içerik hazırladı.

ABD vizesini, 10 yıllık turist vizesi son 48 ay içerisinde sona eren herkesin ekstra bir belge sunmaksızın, ücretini ödeyerek ve form doldurarak yenileme imkanı mevcut. Buna rağmen çoğu kişi, ret alma endişesi besleyerek durumu garanti edebilmek adına birçok belge ile birlikte başvuruda bulunmayı sürdürüyor.

ABD Ankara Büyükelçiliği de sorunu çözmek ve kafa karışıklıklarına son vermek amacıyla resmi Instagram hesabından vize yenilemeye yönelik bir video paylaştı.

"Arkadaşlar, herkes çabuk buna baksın! Bu videoda yer alan tüm karakterler ve olaylar gerçek bir hikayeye dayanmaktadır" notuyla paylaşılan videoda bir konsolosluk personeli, kendilerine gelen yığınla belgeyi göstererek vize yenilemede bunların hiçbirine ihtiyaç duyulmadığını ifade etti ve gereken belgeleri sıraladı. 

 

Kaynak: Haber Global TV

ABD büyükelçiliği ABD vize