ABD, Birleşik Arap Emirlikleri'ne büyükelçi atadı

ABD Birleşik Arap Emirlikleri
ABD, Birleşik Arap Emirlikleri'ne büyükelçi atadı
Fotoğraf: DepoPhotos

ABD Dışişleri Bakanlığı, Martina Strong'un bu hafta yemin ederek göreve başlamasının ardından ABD'nin 2021'den bu yana ilk kez Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) bir büyükelçisi olduğunu duyurdu.

Strong, Dışişleri Bakan Vekili Tori Nuland, Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Barbara Leaf ve diğer meslektaşlarının huzurunda, Başkan Joe Biden'ın kendisini bu göreve getirmesinden neredeyse bir yıl sonra yemin etti.

Strong, "Güçlü iş birliğimiz, ortak güvenlik ve refahımızı destekleyen ülkelerimizin temel önceliklerinin yakın uyumunu yansıtıyor" dedi.

Kariyer diplomatı olan Strong, Suudi Arabistan'daki ABD Büyükelçiliği'nde geçici maslahatgüzar olarak görev yapmıştır.

Strong, eski Başkan Donald Trump'ın atadığı John Rakolta'nın yerine geçecek.

Daha önce Bulgaristan, Irak, Çek Cumhuriyeti ve Barbados'taki ABD büyükelçiliklerinde görev yapan Strong, Arapça, Çekçe, Lehçe, Fransızca, Almanca, Rusça ve Boşnakça biliyor. 

Nuland, sosyal medya platformu X'te (Twitter) "Komünist Çekoslovakya'daki çocukluğundan 14 yaşında Teksas'taki yeni hayatına ve ulusumuzu büyükelçi olarak temsil etmeye kadar Martina, Amerikan Rüyasını temsil ediyor ve BAE'de mükemmel bir iş çıkaracak" diye yazdı. 

Kaynak: Ajans Bizim

ABD Birleşik Arap Emirlikleri dış haberler