6 eski ABD askeri yaşadıkları cinsel saldırıları anlattı!

6 eski ABD askeri yaşadıkları cinsel saldırıları anlattı!

ABD ordusundaki cinsel saldırılar uzun zamandır 'kirli sırlar' olarak saklanıyor. Farklı yaşlardaki 6 asker ise sessizliğini bozarak yaşadıkları saldırıları anlattı

Yetkililer cinsel saldırı kurbanı kadınlara odaklansa da, süreç içinde kurbanların çoğunun erkek olduğu anlaşıldı. Ancak, utanç, insanların inanmayacağı düşüncesi, ordudan atılma, bulundukları çevreden dışlanma korkusu askerlerin saldırıları gizlemesine neden oldu. Pentagon'un istatistiklerine göre yıl ABD ordusunda yaklaşık 10 bin kişi saldırıya uğrarken, son 30 yılda bu sayı 100 bine kadar varmış durumda. Kadınlar silahlı hizmeylere dahil edilmeden önce, kurbanlar genellikle genç, düşük rütbeli erkeklerdi.

Altı eski asker ise yaşadıklarını, yaşamlarının travmaya dönüşmesini, hala aynı korkuları yaşadıklarını, duş almaktan çekindiklerini, çok sevdikleri görevden ayrılmak zorunda kalışlarını, yaşam zorluklarını anlattı.

6 eski ABD askeri yaşadıkları cinsel saldırıları anlattı! - Resim : 1

BAZILARINI PARÇALARA AYIRIP YEMİŞTİ

1980 yılında cinsel saldırıya uğrayan 56 yaşındaki Billy Joe Capshaw, kurbanlar arasında aslında en çok ses getireni. Çünkü o, bazılarını daha sonra parçalara ayırarak yediği 17 genç erkeğe tecavüz edip onları öldürdüğünü itiraf ettikten sonra 1991 yılında tutuklanan Jeffrey Dahmer tarafından saldırıya uğradı. Medya kısa sürede Capshaw'ın Dahmer'in ordudaki oda arkadaşı olduğunu öğrendi ve Capshaw'ın yaşadığı Arkansas'ın Hot Springs şehrine akın etti.

Capshaw orduya katıldığında 17 yaşındaydı. 1980'de Almanya'da Baumholder Army Garrison'da görev yaptı ve aynı yıl Almanya'da ordu sıhhiyesi Dahmer'le aynı odayı paylaşmak üzere görevlendirildi.

Birkaç gün içinde, Dahmer'in onu dövdüğünü, uyuşturduğunu ve odaya kilitlediğini söylüyor. Dahmer sık sık Capshaw'e lorazepam ve ketamin veriyor, metal sopayla dövüyor, iple bağlıyordu ve bağırmasını engellemek için elleriyle yüzünde açtığı yaralar ise hala görülüyor. Bu nedenle sürekli şapka takan Capshaw, yüzündeki yara izlerini saklayabiliyor. "Şapka yara izlerini açıklıyor. Soru sormuyorlar" diyor.

Capshaw, "Cinsel saldırı Stockholm sendromu tipi bir duruma dönüştü. Beni tamamen kontrol etti. Odadan çıkmama izin vermedi. Beni dövüp tecavüz ediyordu. Ama aynı zamanda satranç oynardık, bana kitap alırdı ve yaralarımı dikerdi. Nasıl açıklayacağımı bilmiyorum" diyor.

1981 yılında alkol bağımlılığı nedeniyle ordudan atıldı. Askeri kayıtlara göre Capshaw birkaç ay sonra terhis edildi. Terhis olduktan beş yıl sonra Capshaw, annesinin evinden ayrılmadığını söylüyor. Kabuslardan kaçmaya çalışırken günlerce uyumamış ve bu yüzden katı gıdaları zar zor yutabilmiş. Ne olduğunu ailesine anlatmamış. Küçük bir kasabada eğer söz çıkarsa fısıltıların üstesinden asla gelemeyeceğinden endişelenmiş. 

Yıllarca süren terapiden sonra Capshaw 2010'da yaşadıklarını ve nasıl iyileşmeye başladığını anlatan bir internet sitesi hazırladı.

TECAVÜZ YÜZÜNDEN BÖBREKLERİ HASAR GÖRMÜŞ, REKTUMU YIRTILMIŞ

1966 yılında cinsel saldırıya uğrayan 71 yaşındaki Jack Williams, çavuşun odasına gitmiş, o dönem 18 yaşında olan acemi asker, çavuşun bayılana kadar boğazını sıktığını ve sonra yandaki odada düzinelerce başka acemi uyurken ona masanın üstünde tecavüz ettiğini söyledi. 

"Eğer ortaya çıkıp tecavüze uğradığını söylesen, insanlar senin bir homoseksüel ya da çocuk tacizcisi olduğunu düşünür, suçu sende bulurlardı" diyen Williams'a çavuş temel eğitim sırasında iki kez daha tecavüz etti.  

Williams mezun olur olmaz Hava Kuvvetleri yetkililerine olanları bildirmişti, ancak hiçbir soruşturmacı aramamış ve hiçbir şey yapılmamıştı. Bunun yerine, emir komuta zinciri performansından şikayet etmeye başlamış, çünkü tecavüz yüzünden böbrekleri hasar görmüştü ve rektumu yırtılmıştı. Tedaviden dolayı eğitimleri kaçırıyordu. Hizmet kayıtlarına göre, Williams kısa bir süre sonra sağlık sorunları yüzünden Hava Kuvvetleri'nden ayrılmaya zorlandı. Williams, "Bir geleceğim vardı, ülkeme hizmet etmek istedim ve yaptığım işte iyiydim. Hepsi benden alındı" diyor. 

6 eski ABD askeri yaşadıkları cinsel saldırıları anlattı! - Resim : 2

İÇ KANAMAYLA HASTANEYE GİTTİ

2007 yılında cinsel saldırıya uğrayan 30 yaşındaki Paul Lloyd, 17 yaşında Ordu Ulusal Muhafızları'na katıldı. Herkes yattıktan sonra, bir gece duşta cinsel saldırıya maruz kaldı, ertesi gün hastaneye, iç kanama ve yırtık bir rektumla gitti.

Lloyd, atıcılık ve fiziksel zindelik alanlarında en yüksek puanları almıştı ve orduda bir kariyer istiyordu, ancak Noel için izne çıktığında geri dönmemeye karar vermişti. Ulusal Muhafızlar onu bulmadan önce bir aylığına kız kardeşinin evinde saklandı. Acemi eğitimine götürüldü ve sonunda uygunsuz davranışları nedeniyle kovuldu. Daha sonra terhisi onur derecesine yükseltildi.

Evde kimseye saldırıdan bahsetmedi. Lloyd kiliseye gitmeyi bıraktığını, alkol almaya başladığını ve bir işte tutunamadığını söylüyor. Kendi cinselliğini sorguladı. Ailesine olanları anlatmaya karar vermesi beş yılını almıştı. Lloyd, "Beni uzun süredir dağılmış görüyorlardı. Onlara tecavüze uğradığımı söylediğimde, 'şimdi her şey mantıklı geliyor' dediler" diye anlatıyor. 

"KABUL TÖRENİ DEDİLER"

1973 yılında cinsel saldırıya uğrayan 64 yaşındaki Billy Minnix, 17 yaşındayken orduya girmişti ve bir grup kıdemli asker ve memur bazı acemi askerleri alıp üs dışında bir tatil yerine götürdüğünde özel bir bungalovda, biraz içki içtikten sonra, kıdemliler acemilere kabul törenine başlamalarının zamanının geldiğini söylemişti.

Minnix, "İlk başta gülüştük ve gergin şakalar yapıldı, sonra sessizlik oldu. Ölümüne korktum. Ve hiçbirimizin istemediği bir cinsel ilişkiye zorlandık" diyor. Gençlerin oral seks yapmaya ve cinsel ilişkiye zorlandığını söyleyerek, "Ertesi gün üsse döndüğünde bu insanlarla yüz yüze bakmak ne korkunç bir şey. Orada durmaya tahammül edemiyordum. Bunu kimseye bildirebileceğimi sanmıyordum. Yapılacak en iyi şey kaçmaktı. O zamandan beri aslında hayatımın çoğunda kaçtım" diyor.  

Firar eden Minnix, bir hafta sonra yakalansa da sonra tekrar firar ediyor. Hava Kuvvetleri onu hapse atıyor ve gönüllü terhis olmayı kabul etmediği takdirde kovuşturmaya uğramakla tehdit ediliyor. Minnix, terhisi kabul ediyor. 40 yıl boyunca kimseye tecavüze uğradığını söylemedi. Kendini uyuşturmak için içki içerek girdiği işlerden kovuldu ve iki evliliğini yaktı. Ailesi onunla bir daha hiç konuşmadı. Gerçeği öğrenemeden öldüler. 

Son yıllarda, Gazi İşleri Bakanlığı tarafından verilen danışmanlıkla Minnix, yaşadıklarıyla başa çıkabildi. Yeniden evlendi ve Oregon Band of Brothers adlı yerel gazi grubuna katıldı.  

Minnix, "Askerlik benden alındı. Yıllarca marşı duyduğumda ya da geçit töreni gördüğümde ağlarım." diyor.  

6 eski ABD askeri yaşadıkları cinsel saldırıları anlattı! - Resim : 3

SUBAYA ANLATTI ANCAK TECAVÜZE UĞRAMAYA DEVAM ETTİ

1982'de donanmada cinsel saldırıya uğrayan 48 yaşındaki Heath Phillips, 1988'de 17 yaşındayken, ilk görev gemisine gitti ve bir denizci grubu, onu bir gece şehir dışına çıkarmayı teklif etti. Manhattan'a gittiler ve otel odasında yerde uyandığında askerlerden bir kısmının pantolonunu çıkarmaya çalışırken birinin de yüzüne boşaldığını gördü. Phillips debelenerek ellerinden kurtuldu ve kendini banyoya kilitledi.

Ertesi gün gemi subayına uğradığı cinsel saldırıyı bildirdi ancak subay "İçiyor muydun? Reşit olmadan alkol alırsan başının belaya girebileceğini biliyor musun?" yanıtı verdi. Phillips, saldırganların birkaç metre uzağında uyumaya devam etti, aylarca dövülüp defalarca kez tecavüze uğradı.  

Phillips firar etti, tutuklandı ve gemiye geri gönderildi ve tekrar tekrar firar etti. Sonunda, defalarca firar ettiği için disiplinsizlikten terhisle Deniz Kuvvetleri'nden atıldı. 

"Askeri kariyerim kısa sürdü ancak bu doğru değil. Ben hala orduyu seviyorum. Orduya konuşarak, farklı bir şekilde hizmet ediyorum" diyor. 

6 eski ABD askeri yaşadıkları cinsel saldırıları anlattı! - Resim : 4

HALA DUŞ ALAMIYOR

2014'te cinsel saldırıya uğrayan 29 yaşındaki deniz piyadesi Ethan Hanson, Kaliforniya'daki Pendleton acemi eğitim kampında  genç askerleri küçük düşürmek ve korkutmak için yapılan tehlikeli bir uygulamaya maruz kaldı. Eğitim çavuşu 60 çıplak askerin genital organlarını öne doğru bastırmalarını isteyerek duvara dizilmelerini emretti. Birkaç dakika o şekilde tuttuktan sonra odanın diğer tarafına koşmalarını ve tekrar sıraya girip ilk tarafa geri dönmelerini emretti. Hanson, "Bir saatten fazla bir süre ileri geri gittik" diyor. Sonraki günlerde acemilerin bir kısmı yaşananları kendi emir komuta zincirine bildirdi ve eğitim çavuşu yargılandı. 

Hanson temel eğitimden mezun oldu ancak kısa bir süre sonra eğitim çavuşu gibi giyinmiş bir denizci gördüğünde panik atak geçirdi. Üstlerine intihar eğilimi olduğunu söyledi ve bir donanma hastanesine gönderildi. Fakat akıl sağlığı dört hafta sonra düzelmeyince Deniz Piyadeleri, terhis kağıtlarına "askeri hayata uyum sağlayamadığı" notunu düşerek onu hizmet dışı bıraktı. Hanson, "Bu benim suçum. Eğitimde yaralandıysam, beni tedavi etmek ve zararı karşılamak zorunda kalacaklardı. Ancak bunun önceden var olan bir durum olduğunu söylediler" diyor.

Ancak Hanson, hala duş almak yerine, bir küvete bir buçuk santim sıcak su dolduruyor, daha sonra plastik bir kapla hızlı bir şekilde su dökünüyor ancak her su sıçramasında irkiliyor. "Buharla, sıcak suyla, cildimi kayganlaştıran herhangi bir şeyle temas ettiğimde dürüst olmak gerekirse, bende kusma hissi uyanıyor" ifadelerini kullanırken, hala yatağının başında birkaç silah bulunduruyor.

ABD ordusu pentagon asker cinsel saldırı