40 yıl sonra bir ilk

Ajans Bizim
Kanada yunanistan
40 yıl sonra bir ilk
Fotoğraf: DepoPhotos

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in 24 ve 25 Mart'ta Kanada'ya resmi ziyarette bulunacak.  

Hükümet sözcüsü Pavlos Marinakis, yaptığı açıklamada, "Kiriakos Miçotakis 1983'ten bu yana Kanada'ya resmi ziyarette bulunan ilk Yunan başbakanı olacak. Bu ziyaret, ticari ve ekonomik işbirliği alanlarının yanı sıra önemli uluslararası sorunlara da vurgu yaparak iki ülke arasındaki ilişkilerin her düzeyde güçleneceğine işaret edecektir" dedi.

Kanada'daki Yunan diasporasının 350 bin kişi olduğu tahmin ediliyor. Miçotakis 24 Mart'ta Montreal'de Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile resmi bir görüşme gerçekleştirecek. Ayrıca Kanada Başbakanı ile birlikte 25 Mart'ın yıldönümü dolayısıyla düzenlenen gurbetçi geçit törenine katılacak.

Daha sonra 25 Mart'ta Toronto'yu ziyaret etmesi ve burada bankaları, derecelendirme kuruluşlarını, emlak şirketlerini ve lojistik merkezlerini temsil eden bir grup Kanadalı yatırımcıyla bir araya gelmesi planlanıyor.

Marinakis, "Kanada Yunanistan'daki en büyük 10 yatırımcıdan biri, ancak özellikle turizm, yenilenebilir enerji kaynakları, altyapı, lojistik merkezleri ve tarımsal gıda ürünleri alanında yatırım için hala geniş bir alan var" dedi.