33 gün adada mahsur kalıp fareyle beslendiler

ABD Florida
33 gün adada mahsur kalıp fareyle beslendiler

ABD Sahil Güvelik ekipleri, ABD'nin Florida eyaletiyle Küba arasında bulunan Bahamalar'daki ıssız bir adada mahsur kalan 2 erkek ile bir kadını 33 gün sonra kurtardıklarını duyurdu

Devriyede olan bie grup uçak mürettabatı, Anguilla Cay'den çılgınca bayrak sallandığını farketti. İkisi erkek, biri kadın üç kişinin ıssız adada mahsur kalmasının ardından Küba vatandaşı oldukları aktarıldı. Kurtarma ekipleri, kurtarma yapmak için yeterli ekipmana sahip olmadıkları için, iletişim kurabilmek adına yiyecek, su ve telsiz bıraktılar. Ekipten bir kişi "Ne yazık ki yeterince İspanyolca bilmiyordum ama çat pat da olsa Kübalı olduklarını, 33 gündür adada bulundularını ve tıbbi yardıma ihtiyaç duyduklarını anladım" dedi. 

33 gün adada mahsur kalıp fareyle beslendiler - Resim : 1

33 gün sonra kurtarılan 3 kişinin yakaladıkları farelerle ve büyük ölçüde hindistan cevizi yiyerek hayatta kaldıkları belirtildi.  İsmi açıklanmayan kişilerin, gözaltına alındıktan sonra verdikleri ifadede, teknelerinin alabora olduğunu ve yüzerek bir adaya çıkarak mahsur kaldıklarını belirttikleri açıklandı.

Helikopterle Florida'daki bir sağlık merkezine götürülen kişilerin ciddi bir sorunu olmadığı gözlemlendi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Florida Bahamalar