31 Mart 1918 Soykırımı... Ermeniler ve Bolşevikler, Bakü ve diğer şehirlerde soykırım yaptı

Azerbaycan

31 Mart 1918 Soykırımı'nda Ermeniler ve Bolşevikler, Bakü'de ve birçok şehirde on binlerce Azerbaycan Türkü'nü katletti.

Takvimler 31 Mart 1918'i gösteriyordu. Soykırıma Azerbaycan'ın kalbi Bakü'den başlanmıştı. Azerbaycan topraklarını işgal etmek isteyen Ermeniler ve Bakü petrolüne göz diken işbirlikçileri birleşti. Silahlanan Ermeni Taşnakları ve Bolşevikler şehirde katliam üstüne katliam yaptılar.

12 bin Azerbaycan Türkü, kimliklerinden dolayı acımasızca katledilirken Bakü'de tarihi eserler, mescitler yakılarak şehir harabeye çevrildi.

31 Mart Soykırımı Ermenilerin Azerbaycanlılara uyguladığı soykırımlardan sadece bir tanesiydi. Büyük Ermenistan hayali kuran Ermeniler, 1905-1907 yıllarında da Azerbaycanlılara karşı defalarca katliamlar yapmış, bu katliamlar 1919-2021 yıllarında da devam etmişti.

Onlardan birisi de tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen 1992 yılındaki Hocalı Soykırımı'ydı.

Hocalı'nın ardından, Ermeniler Dağlık Karabağ ve çevresindeki yerleşim yerlerini işgal ederken de katliamlar yapmaya devam etti.

Ve gün geldi Azerbaycan, Ermeniler'in işgali altındaki vatan topraklarını kurtarmak için kutsal bir yolculuğa çıktı. 30 yıl önce Karabağ'dan yalınayak çıkan çocuklar, o topraklara kahramanlar gibi geri döndüler. Onlarla savaş alanında baş edemeyen Ermeniler yine de güçlerini sivillere karşı göstermeye çalıştı.

Ancak bu kez Azerbaycan ordusunun yanıtı çok ama çok ağır oldu. İşgalciler 44 gün içinde Azerbaycan topraklarından çıkarıldı. Dünya tarihi bu kez bir adaletin haklı mücadelesini ve zaferini yazacaktı.

 



Kaynak: Haber Global TV

Ermeniler Bakü soykırım Azerbaycan