3 bin deve bir gecede tahliye edildi!

Avustralya'dan ithal edilen üç bin deve, geldikleri liman topçu ateşi altında kaldıktan sonra Libya'nın başkenti Trablus'tan bir gecede tahliye edildi.

Develer, Çarşamba günü gece yarısı Trablus limanından ayrılarak 45 km uzaklıkta batıdaki Zawiya şehrine giden otoyol boyunca yürütüldü. Ancak, bölgedeki silahlı yerel bir grubun Trablus banliyösünden geçerlerken Cenzur şehrinde 125 deveyi çaldığı ifade edildi. 

Bir Reuters muhabiri, Trablus'un merkezini terk ederken develerin kırbaçlandığını, bazı develerin de yol kenarında yiyecek aradığını gördüğünü ifade etti. Güvenlik güçleri, develerin geçmesi için geçici olarak yolu kapattı.

Trabluslu bir tüccar, Avustralya medyasında özellikle yangın sonrası su sıkıntısı yaşanması, bölgedeki su kıtlığı sebebiyle binlerce devenin ıskartaya çıkarıldığı yönündeki haberlerin ardından, Zawiya'daki bir işadamı tarafından Avustralya'da ucuza satıldıklarını duyduktan sonra deve satın alındığını söyledi.

Develer genellikle keçilerle birlikte Sudan'dan Libya'ya ithal edilir ve deve eti yaygın olarak yemek için kullanılır. 

Hafter'e bağlı milisler, Salı günü Trablus Limanı'na roketli saldırı düzenlemişti. UMH'ye bağlı Libya Limanlar Müdürlüğünden yapılan açıklamada, saldırı sonucu limanda büyük hasar meydana geldiği bildirilmişti.

Avustralya Trablus deve