2024'e merhaba! Coşkulu karşılama

HABER MERKEZİ
Yeni Zelanda 2024 Dünya haberleri
2024'e merhaba! Coşkulu karşılama

2024 yılına giren ilk ülke, Yeni Zelanda oldu. Ülkede büyük bir coşku hakimdi. Yeni Zelanda'nın ardından Avustralya da yeni yıla merhaba dedi. İşte yeni yıla 'merhaba' diyen ülkeler...

2024'e merhaba diyen ilk ülke, Yeni Zelanda oldu. Halk yeni seneyi büyük bir coşkuyla karşıladı. 

Yeni yıla giren ilk ülkeler arasında Pasifik'teki Kiribati ve Samoa Adaları da yer alıyor. Yeni Zelanda'nın ardından Avustralya da yeni yıla 'merhaba' dedi. Sidney'deki Harbour Köprüsü renkli ışık gösterileriyle aydınlandı, hava fişek gösterileri de dakikalarca sürdü.

Japonya'nın başkenti Tokyo’da bulunan dünyanın en kalabalık yaya geçidi olarak bilinen Shibuya'da toplanan binlerce kişi, 2024 yılına coşkuyla girdi.

Öte yandan, Kuzey Kore ise resmi anonsla 2024 yılına "merhaba" dedi.

Dünyanın dört bir yanında yeni yıl kutlamaları yapılıyor. Çin’e bağlı Hong Kong da yeni yıla 12 dakika süren havai fişek gösterileriyle “merhaba” dedi. Victoria Limanı’nda yaklaşık 1 saat önce başlayan havai fişek gösterileri izleyenleri kendine hayran bıraktı.

Güney Asya ülkesi Tayland da, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni yılı görkemli şekilde kutladı.

KAZAKİSTAN'DA YENİ YILA MERHABA

Kazakistan yeni yılı başkent Astana'da havai fişek gösterileriyle karşıladı. Kazakistan, Türkiye saati ile (TSİ) 21.00'de, 2024'e "merhaba" dedi.

Astana sakinleri, havai fişek gösterilerini donmuş Yesil Nehri'nin kenarından izledi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev de ülkede saatler 00.00'ı gösterdiğinde ulusal televizyon kanalları aracılığıyla görüntülü tebrik mesajı yayımladı.

Tokayev, geçen sene Kazakistan'daki gelişmeleri sıralayarak, "2023 yılı, ülkemiz için hem başarılı hem zorlukların yılı oldu. Yeni yıla halkımız müjdeli haberle giriyor. Yakında ülke nüfusu 20 milyona ulaştı." dedi.

2023'te Kazakistan ekonomisinin yüzde 4,9 büyüme kaydettiğini aktaran Tokayev, "Yeni yıl, yeni görevler demektir. Milletimizin yeni yükselişine şahit olacağımız bir yıl olacağına inanıyorum." ifadesini kullandı. ​​​​​​​

ENDONEZYA'DA YENİ YIL SEVİNCİ

Endonezya’nın başkenti Jakarta’da yaşayanlar, 2024 yılını kutlamak için sokaklara akın etti.

Endonezya’nın başkenti Jakarta’da yeni yıl akşamı binlerce kişi sokakları doldurdu.

Binlerce kişinin meydanları doldurması nedeniyle trafik dursa da halk 2024 yılını coşkuyla karşıladı.

Bali'de ise binlerce kişi sahillere akın etti. Geri sayımın tamamlanmasının ardından havai fişek gösterileri başladı.

Kutlamaları heyecanla izleyen binlerce kişi, yeni yılın ilk dakikalarına sevdikleriyle girdi.

TÜRKMENİSTAN YENİ YILA GİRDİ

Türkmenistan, Türkiye saati ile (TSİ) 22:00’de, 2024’e merhaba dedi.

Yeni yıl, başkent Aşkabat’ta rengarenk havai fişek gösterileriyle karşılandı. Havai fişek gösterilerini Aşkabatlılar, Alem kültür ve eğlence merkezinde izledi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, yeni yıl münasebetiyle ulusal televizyon kanalları aracılığıyla görüntülü tebrik mesajı yayımladı.

2023 yılının değerlendirmesini yapan Berdimuhamedov, "2024 yılında ülkemizin mutluluk ve refahını artırmak için var gücümüzle çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, tüm Türkmen halkının yeni yılını kutladı.

YENİ YILA SON GİRECEK ÜLKE

2024'e girecek son ülke ise bir başka Pasifik ada bölgesi olan Amerikan Samoası olacak. Amerikan Samoası, Greenwich Ortalama Saati'nden 11 saat geride yer alıyor ve bu da onu yeni yılı karşılayacak son yerlerden biri yapıyor.