15 yaşındaydı, köpek balığının kurbanı oldu

Ajans Bizim
Avustralya köpek balığı Dünya haberleri
15 yaşındaydı, köpek balığının kurbanı oldu

Avustralya'nın Yorke Yarımadasındaki Ethel plajı açıklarında günü babasıyla birlikte sörf yapan 15 yaşındaki Khai Cowley beyaz bir köpekbalığının saldırısında hayatını kaybetti.

The Sydney Morning Herald gazetesinin haberine göre, bu, Mayıs ayından bu yana Güney Avustralya eyaletinde meydana gelen üçüncü ölümcül köpekbalığı saldırısı oldu. Acil yardım ekiplerinin olay yerinde müdahalede bulunmasına rağmen genç hayata döndürülemedi.

Khai Cowley'nin üyesi olduğu Surfing South Australia derneği, Instagram'da onu saygıyla andı.

Yayımlanan mesajda, "Khai sörf topluluğumuzla çok ilgiliydi (...). Mutlu, nazik ve saygılı bir çocuktu, sörfçü akranları tarafından çok seviliyordu ve topluluğumuz tarafından ve suda çok özlenecek" dendi.

Avustralya sörf kulübü MicroGroms, Khai Cowley'i sektörde çok takdir edilen yetenekli bir sörfçü olarak tanımlıyor.

Kulüp, The Sydney Morning Herald gazetesine yaptığı açıklamada, "Onu tanıyan herkes tarafından büyük saygı ve hayranlık duyulan iyi bir arkadaş ve yetenekli bir sörfçü olarak hatırlanacak" dedi.

Bölge sakinlerinden ve sörfçü Luke Sykora, Avustralya'nın ABC Radyosuna yaptığı açıklamada, böyle bir saldırı görmenin alışılmadık bir durum olduğunu söyledi.

Sykora, "22 yıldır burada epeyce köpekbalığı gördüm ama bu, burada yaşadığımız ilk ölümcül saldırı oldu” dedi.

ABC Radyosuna göre, Avustralya Başbakan Yardımcısı Susan Close, bu yıl yaşanan üç ölümcül saldırıya rağmen "hükümetin köpekbalıklarına karşı caydırıcı önlemler almak gibi bir planı olmadığını" söyledi.

55 yaşındaki bir sörfçü, geçen ekim ayında, Güney Avustralya'daki Granite plajında bir köpekbalığı tarafından derin sulara çekilmiş ve sörfçünün cansın bedeni bulunamamıştı.

46 yaşındaki bir sörfçü de, mayıs ayında, Eyre Yarımadasında Elliston yakınlarındaki Walkers Rock sahilinde ölümcül bir saldırıya uğradı. Arama ekipleri sörfçünün sadece dalgıç kıyafetinin bir parçasını bulabildi.

Uzmanlara göre, özellikle okyanusların ısınmasında etkili olan iklim değişikliği, köpekbalıklarının kıyılara yaklaşmasına neden olarak insanlarla temas etme olasılıklarını artırıyor.