145 kişi 8 gündür enkazda! Miami'deki binanın çökmeden dakikalar önceki yeni görüntüleri ortaya çıktı

ABD

24 Haziran'da ABD'nin Florida eyaleti Miami şehrinin Surfside bölgesinde 13 katlı binanın kısmen çökmesi sonucu hayatını kaybeden 2 kız çocuğunun cansız bedenine ulaşılmasıyla toplam can kaybı 18'e yükseldi. Binanın çökmeden dakikalar önce kaydedilen yeni görüntüler ortaya çıktı.

ABD’nin Florida eyaleti Miami şehrinin Surfside bölgesinde 13 katlı binanın kısmen çökmesi sonucu hayatını kaybeden 2 kız çocuğunun cansız bedenine ulaşılmasıyla toplam can kaybı 18'e yükseldi. Enkaz altında olduğu düşünülen kişiler için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çöken bina yakınındaki tellere, enkaz altında olduğu düşünülen kişilerin fotoğrafları ile çiçekler asıldı.

GÜVENLİK ENDİŞESİ NEDENİYLE ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ

Binanın enkazındaki arama kurtarma çalışmalarına "güvenlik endişeleri" nedeniyle ara verildiği bildirildi. Miami Belediye Başkanı Daniella Levine Cava, düzenlediği basın toplantısında, binanın enkazında kalan kolonların arama kurtarma ekiplerinin güvenliği için endişe doğurduğunu, bu nedenle de çalışmalara ara vermek zorunda kaldıklarını duyurdu.

Cava, "Yardım ekiplerimizin güvenliğinin sağlanması için elimizden geleni yapmak bizim en önemli önceliğimiz, gerekli tedbirler alınır alınmaz arama kurtarma çalışmalarına kaldığımız yerden devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Çöken binada bugüne kadar 18 kişinin cesedine ulaşıldı, 145 kişinin ise enkaz altında olduğu tahmin ediliyor.

ABD Başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden bugün Surfside'a giderek çalışmalar hakkında bilgi alacak ancak Beyaz Saray Biden'ın binanın bulunduğu yere gidip gitmeyeceğine ilişkin herhangi bir detay paylaşmaktan kaçınıyor.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Yakındaki bir otelde kalan turistler Adriana Sarmiento ve Roberto Castillero, bina çökmeden önceden gelen patlama sesine benzer bir ses üzerine binaya gitti. Turistler, binaya gittikleri sırada otopark bölümünde betonda parçalanma meydana geldiğini ve su borusunun patladığını gördü.

Gördükleri manzarayı telefonları ile kayıt altına alan turistler, balkona çıkan bina sakinlerini uyarmaya çalıştıklarını belirtti. İkili, dakikalar sonra ise binanın çöktüğünü ve canlarını kurtarmak için binadan koşarak uzaklaştıklarını aktardı.

GÖRÜNTÜLER BİNAYA AİT 2018 TARİHLİ RAPORU AKILLARA GETİRDİ

Bina çökmeden önce kayıt altına alınan görüntüler, binaya ait 2018 Ekim ayına ait yapısal saha araştırması raporuna akıllara getirdi. Raporda, yaklaşık üç yıl önce bir mühendis binanın havuz güvertesinin altındaki beton levhada yapısal hasar ve otoparkta bulunan "çatlama ve parçalanma" ile ilgili endişelere dikkat çekmişti. Havuz güvertesi ve giriş tahrikinin altındaki su yalıtımındaki hatanın "büyük yapısal hasara" neden olduğu öne sürülen raporda, su yalıtım malzemelerinin ömrünü tamamladığı ve tamamen değiştirilmesi gerektiği ifade edilmişti. Raporda ayrıca, beton kolonlarda, kirişlerde ve duvarlarda bol miktarda çatlama ve çeşitli derecelerde kabarma gözlemlendiği ve bu hasarın bir kısmının küçük olduğu fakat beton bozulmalarının çoğunun zamanında onarılması gerektiği belirtilmişti.

 

Kaynak: İHA

ABD Florida Miami Surfside