11 aydır komada olan genç, koronavirüsten haberdar değil

İngiltere koronavirüs
11 aydır komada olan genç, koronavirüsten haberdar değil

İngiltere'nin Tutbury, Staffordshire bölgesinde yaşayan 19 yaşındaki Joseph Flavill, geçirdiği kaza sonucu komaya girdi. Bu sırada iki defa koronavirüse yakalanmasına karşın, gencin dünyadaki pandemiden haberi olmadı

19 yaşındaki Joseph Flavill, İngiltere'de ilk defa koronavirüs nedeniyle kapanmaya gidilmeden 3 hafta önce 1 Mart'ta trafik kazası geçirdi. Okula giderken, evinin yakınlarında bir arabanın altında kalan genç, 11 ay boyunca bitkisel hayata girerek, yatağa bağlı vaziyette, bilinci kapalı yaşadı. 

İKİ KEZ KORONAVİRÜS GEÇİRDİ

Koronavirüs vakalarının dünyaya duyurulmadığı sıralarda yaşanan kaza öncesinde salgına dair hiçbir bilgisi olmayan Flavill, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün yanı sıra, İngiltere'yi oldukça sert şekilde vuran mutasyonlu virüsten de haberdar değil. 

Hastanede yattığı sürede koronavirüse yakalanan Flavill, doktorların koronavirüs semptomlarını önlemeyi başarmasının ardından hastalığı atlattı. Birkaç ay sonra ikinci kez koronavirüse yakalanan genç iyileşmeyi yine başardı.

AİLESİ SALGINI NASIL ANLATACAĞINI DÜŞÜNÜYOR

11 ay sonra gözlerini kırparak, sevdiklerine gülümseyerek tepki vermeye başlayan genç yavaş yavaş iyileşmeye, uzuvlarını hareket ettirmeye başladı. Ancak İngiltere'de koronavirüsün daha tehlikeli türü olan mutasyonlu virüs nedeniyle kısıtlamalar ve yasaklar uygulandığından ailesi yanına gidemiyor ve 11 ay sonra komadan uyanan birine salgının nasıl açıklanacağını düşünüyor. 

Bitkisel hayattayken bilincinin kapalı olması nedeniyle koronavirüsün ne olduğundan haberi dahi olmayan Flavill'in hikayesi, sosyal medyada "dünyanın en şanslı mı yoksa en şanssız insanı mı?" yorumlarını da beraberinde getirdi.

İNGİLTERE'DE YENİ VİRÜS TÜRÜNE YAKALANAN 11 KİŞİNİN SEYAHAT GEÇMİŞİ YOK!

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, ülkede yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Güney Afrika kaynaklı yeni türüne 105 kişide rastlandığını, bunlardan 11'inin seyahat geçmişlerinin bulunmadığını ve bu türün görüldüğü bölgelerde kapsamlı test uygulaması başlatacaklarını açıkladı. 

Ülkede son 1 haftada 931 bin 204 kişiye Kovid-19 aşısının yapıldığını ve aşının birinci dozunu yaptıranların sayısının 9 milyon 200 bini aştığını kaydeden Hancock, öncelikli grupta yer alanların tamamını 15 Şubat'a kadar aşılamayı hedeflediklerini aktardı. 

Hancock, Fransız ilaç firması Valneva'dan bugün 40 milyon doz daha Kovid-19 aşısı sipariş ettikleri, bununla İngiltere'nin sipariş ettiği aşı miktarının 400 milyon dozun üzerine çıktığı bilgisini paylaştı. 

Ülkede 105 kişide Kovid-19'un Güney Afrika kaynaklı yeni türüne rastlandığını ve bunlardan 11'inin seyahat geçmişlerinin bulunmadığını kaydeden Hancock, bu yeni türe rastlanan bölgelerde kapsamlı test uygulaması başlatacaklarını vurguladı.

Hancock, Pfizer-BionTech, Oxford-AstraZeneca ve Moderna Kovid-19 aşılarının Güney Afrika kaynaklı yeni türüne karşı etkili olduğunu vurguladı.

AB ile Kovid-19 aşısının tedarikine yönelik yaşanan sorunların çözümünde geçen hafta sonu "yapıcı ilerleme" sağladıklarını ifade eden Hancock, tüm dünyanın aşılanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Kaynak: Haber Global TV