Zuckerberg'den Musk'a: Kafes dövüşü konusunda ciddi değil!

Elon Musk
Zuckerberg'den Musk'a: Kafes dövüşü konusunda ciddi değil!

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Tesla'nın kurucusunun "ciddi olmadığını" iddia ederek Elon Musk ile söylentilere konu olan kafes dövüşünü geride bıraktığını söyledi.

 

Rakip milyarder teknoloji patronları, Musk'ın "kafes dövüşüne hazır olduğunu" tweetlediği Haziran ayında bir kavga için anlaşmış gibi görünüyorlardı. Facebook ve Instagram'ı yöneten Zuckerberg, Musk'ın tweetinin ekran görüntüsünü alarak "bana konum gönder" yanıtını verdi.

Ancak Zuckerberg Pazar günü sosyal medya platformu Threads üzerinden şunları yazdı: "Sanırım hepimiz Elon'un ciddi olmadığı konusunda hemfikiriz ve yolumuza devam etme zamanı geldi. Gerçek bir randevu teklif ettim. [Ultimate Fighting Championship'in patronu Dana White bunu hayır amaçlı yasal bir yarışma haline getirmeyi teklif etti."

Zuckerberg karma dövüş sanatları eğitimi almış ve bu yılın başlarında ilk jiujitsu turnuvasını tamamladığını paylaşmıştı.

Musk geçen hafta dövüş için ağırlık kaldırarak antrenman yaptığını söyledi. "Egzersiz yapacak zamanım yok, bu yüzden onları işe getiriyorum" diye yazdı.

Zuckerberg, "Elon bir tarihi teyit etmiyor, sonra ameliyat olması gerektiğini söylüyor ve şimdi onun yerine arka bahçemde bir antrenman turu yapmak istiyor. Eğer Elon gerçek bir randevu ve resmi bir etkinlik konusunda ciddileşirse, bana nasıl ulaşacağını biliyor. Aksi takdirde, yoluma devam etme zamanı. Bu sporu ciddiye alan insanlarla yarışmaya odaklanacağım" dedi. 

Eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X'in sahibi Musk, dövüşün İtalya'da "destansı bir yerde" yapılacağını öne sürdü.

İtalyan bakanın açıklaması ve tepkiler

İtalya Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano yaptığı açıklamada Musk'la "büyük bir hayırseverlik ve tarihi çağrıştıran bir etkinliğe" ev sahipliği yapma konusunda konuştuğunu söyledi.

Etkinliğin ne olacağını ya da ne zaman yapılacağını belirtmeyen Bakan, sadece Roma'da yapılmayacağını söyledi.

Muhalefet politikacıları, sosyal medya ve teknoloji patronlarının İtalya'da kapışmasına izin verme isteğini kınadı.

Eski bir sanayi bakanı ve Azione partisi başkanı olan Carlo Calenda, "İtalyan kültürel mirasının, aptal gençler gibi kendilerini şımartmak isteyen iki milyarderin kullanımına sunulmasını akıl almaz buluyorum. Bazı şeyler vardır ki satılık değildir. Bunlardan biri de büyük bir ulusun onuru ve tarihidir" dedi. 

İki teknoloji milyarderinin şirketleri arasındaki husumet, Zuckerberg'in Meta'sının metin tabanlı bir konuşma uygulaması olan Threads'i Temmuz 2023'te piyasaya sürmesinin ardından son haftalarda arttı.

Twitter, lansmanın ardından Zuckerberg'e bir ihtarname göndererek Meta'nın "Twitter'ın ticari sırlarını ve diğer fikri mülkiyet haklarını hukuka aykırı bir şekilde kötüye kullandığını" iddia etti. 

 

Kaynak: Ajans Bizim

Elon Musk Mark Zuckerberg twitter Meta facebook teknoloji haberleri