XPR Coin (Proton) Nedir? Nasıl ve nereden alınır?

bitcoin
XPR Coin (Proton) Nedir? Nasıl ve nereden alınır?

Proton (XPR) Coin son zamanlarda popülerlik kazanmış tokenlerden biridir. Proton projesinin yerel token’i olan Proton Coin (XPR) nedir, nereden ve nasıl alınır, geleceği nasıldır gibi soruların yanıtlarını sizler için yanıtladık.

XPR Coin nedir sorusu, son zamanlardaki hareketliliği nedeniyle pek çok yatırımcı ve kripto para ile ilgilenen kişi tarafından araştırılmaya başlanmıştır. Metal ve Lynx kuruluşlarının ortak çalışması ve birleşimi olarak da bilinen Proton, piyasalara sürülmüş olduğu 2020 senesinden bu yana ciddi bir seviyede yatırımcı bulmayı başarısını elde etmiştir. İçeriğimizde XPR Coin hakkında merak edilenleri bulabilirsiniz.

XPR COİN (PROTON) NEDİR?

XPR Coin, 2020 senesinin ortalarında piyasaya çıkarılmış olan ve blok zincirleri üzerinde yapılan transferlerdeki işlem ücretlerini sıfıra indirmeyi hedefleyen bir akıllı sözleşme projesidir. Metal ve Lynx firmalarının bir arada çalışması neticesinde, bu iki projenin tüm özelliklerini alarak geliştirilmiş olan bir kripto para olacak biçimde piyasalara girmiştir.

Proton projesi ile beraber blok zincirleri üzerinde oluşturulmuş olan uygulamalar ve sistemlerin finansal bakımdan tamamen güvenilir bir biçime bürünmesi ve dolandırıcılık, kara para aklama gibi sorunların üstesinden de gelinmesi öngörülüyor.

Bugün büyük bir öneme sahip olan MTL Coin'in bünyesinde bulunan tüm özelliklere sahip olmasına ek olarak, ek sistemler ile geliştirilmiş olan XPR Coin, kimlik doğrulaması gibi bir hayli güvenli ve geleneksel yöntemlerin de yükseltilmiş versiyonlarını sunmaktadır. Diğer kripto para birimleri ile kıyaslandığı takdirde de çok daha hızlı ve güvenli olduğu net bir biçimde görülebilmektedir. Bu yüzden de genellikle bankalar ve firmalar tarafından tercih noktasındadır.

XPR COİN İSTATİSTİKLERİ

- XPR Coin (Proton) toplam market hacmi 380 Milyon Dolar seviyesinin üstünde yer almaktadır.

- Toplam arz miktarı 12,2 Milyar adet olan kripto paranın dolaşımdaki arz miktarı 8,4 Milyar adettir.

- XPR Coin, tüm kripto para piyasalarının %0,01’lik kısmından daha az bir alanı kontrol etmektedir.

XPR COİN YORUMU

XPR Coin, bugün arkasında on binlerce kişilik bir takipçi kitlesi yer almaktadır. Buradan da anlaşılabileği üzere bu kripto para biriminden beklentisi olan pek çok kişi var. Blok zincirlerinde güvenlik sistemlerinin geliştirilmesine ek olarak NFT pazarına da adım atma planları arasında bulunan ve DEX borsalarında da listelenmeye başlanan XPR Coin, tamamen merkeziyetsiz bir yapıya sahip olmasından ötürü kendini bir kez daha kanıtlıyor.

XPR COİN GELECEĞİ

Kripto para yorumcuları tarafından geleceğin en çok konuşulacak kripto para birimlerinden birisi olabileceği ifade edilen XPR Coin (Proton), yatırımcılarına da büyük bir potansiyele sahip olduğunu göstermekte. Bu yüzden de yatırımcılar XPR Coin'in geleceğinde çok daha yüksek seviyelerde olacağı yönünde paylaşımlar yapmakta.

XPR COİN NASIL VE NEREDEN SATIN ALINIR?

XPR Coin (Proton), Binance Smart Chain altyapısında geliştirilmiş olan bir kripto para birimi olmasına rağmen ERC-20 ağını da desteklemektedir. Hakeza ağ içlerinde ve ağlar arası güvenlik süreçlerinin geliştirilmesi noktasında kullanımı devam etmekte olan kripto paranın süreç dahilinde daha fazla blok zinciri ağını da destekleyecektir. Mevcut durumda desteklemiş olduğu ağlar sayesinde pek çok platformda rahat bir şekilde kullanılabilmekte ve barındırılabilmektedir. XPR Coin alım satım işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz 10 adet kripto para borsası bulunmaktadır. Market hacmi sıralamasına göre bu borsalar şu şekildedir:

- KuCoin – En Yüksek Hacme Sahip Borsa

- Gate IO

- Bithumb

- Uniswap (V2)

- PancakeSwap (V2)

- OKEx

- Bitglobal

- HitBTC

- Liquid

- ZT

NOT: BU İÇERİK YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. YATIRIMCILAR KENDİ BAŞLARINA İNCELEME YAPIP İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMELİLERDİR.