Google'ın akıllı hoparlörünün sesi kısılmıyor!

Google Teknoloji Haberleri
Google'ın akıllı hoparlörünün sesi kısılmıyor!

Son günlerde Google'ın akıllı hoparlörü Google Nest Hub ve Nest Audio serisi ürünlerde ses problemi yaşandığına dair çok sayıda şikayet gelmeye başladı.

Ses kalitesiyle dikkat çeken ve akıllı ev entegrasyonu için başarılı bir ürün olan Nest serisi de aslında mükemmel olmadığını göstermiş oldu.

Haber: Mehmet Efendi - Haber Global

Düzenli olarak müzik dinlemek için Nest akıllı hoparlörü ya da ekranını kullananlar son haftalarda düşük ses seviyesine rağmen sesin yüksek çıkmasından şikayetçi.

Reddit'te ortaya çıkan bu şikâyet son birkaç haftadır artmaya başladı. Akıllı hoparlörün düşük seviyelerde dahi normalden daha yüksek ses çıkardığına dair çok sayıda şikâyet geldi. Örneğin Nest'te 3-4 ses düzeyinde müzik dinleyen çoğu kullanıcı, sesin hep 15 seviyesine ayarlanmış gibi çıktığını iddia ediyor.

Üstelik bu iddia tüm aralarına Mini, Max ve Audio'nun da olduğu hemen hemen tüm Nest ürünleri için geçerli.

Özellikle uykudan önce düşük ses seviyesinde müzik dinlemek isteyenler yüksek çıkan ses nedeniyle uyuyamamaktan şikayetçi.

Şu an için bu konuda tüketicilerin yapabileceği bir şey de yok.

Google da konuyla ilgili herhangi bir duyuru yapmadı. Ancak şikayetlerin artmasıyla Google'ın bu konuya eğilmesi ve bir çözüm bulması bekleniyor. Bir yazılım güncellemesiyle sorun çözülebilir.

 

Kaynak: Haber Global TV

Google teknoloji teknoloji haberleri