Twitter'ı terk eden terk edene: CBS ve Radio Canada da ayrıldı! Elon Musk'ın yanıtı gecikmedi

Twitter
Twitter'ı terk eden terk edene: CBS ve Radio Canada da ayrıldı! Elon Musk'ın yanıtı gecikmedi

Twitter'ın 'Hükümet tarafından finanse edilen' etiketi getirdiği medya şirketleri bir bir bu uygulamayı terk ediyor.

Kanada'nın kamu yayıncısı CBC ve Fransızca versiyonu Radio-Canada açıklama yaparak editoryal bağımsızlıklarını sorgulayan 'hükümet tarafından finans edilen' etiketi getirdiği gerekçesiyle Twitter'dan ayrıldıklarını duyurdu.

Haber: Mehmet Efendi - Haber Global

ABD'de NPR, İngiltere'de BBC'ye getirilen bu etiketler daha sonra bu iki medya için 'kamu tarafından finanse edilen' olarak değiştirilmişti.

Radio Canada ve CBC'ten yapılan açıklamada Twitter'ın Rusya ve Çin gibi otoriter ülkelerdeki büyük medya kuruluşlarıyla kendilerini bir tuttuğunu duyurdu.

Bu etiketlemenin doğru olmadığını ve kamuyu yanılttığını ifade eden yetkililer kamu tarafından finanse edildiklerinin doğru olduğunu ancak editoryal bağımsızlığın Kanada Yayın Yasası kapsamında korunduğunu bildirdi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Twitter, gazetecilerimizin Kanadalılarla iletişim kurması için güçlü bir araç olabilir, ancak bağımsızlığımızın yanlış bir şekilde tanımlanmasına izin vermeleri yaptıkları işin doğruluğunu ve profesyonelliğini baltalıyor. Sonuç olarak kurumsal Twitter hesaplarımızdaki tüm faaliyetlerimizi durduruyoruz"

ELON MUSK'IN YANITI GECİKMEDİ

Öte yandan Elon Musk'ın CBC'e yanıt gecikmedi. Musk "CBC, yüzde 70'den daha az hükümet tarafından fonlandığını söylüyor. Biz de etiketi düzelttik" deyip CBC'e eklenen etiketi 'yüzde 69 hükümet tarafından finans edilen' diye değiştirdi.

 

Kaynak: Haber Global TV

twitter CBS Elon Musk sosyal medya Kanada medya haberleri