Twitter'dan geri adım: API hizmeti yeniden ücretsiz oldu ama bir şartla...

Twitter Sosyal Medya Teknoloji Haberleri
Twitter'dan geri adım: API hizmeti yeniden ücretsiz oldu ama bir şartla...

Twitter daha önce paralı yapacağını duyurduğu API hizmetini, kamu hizmetleri için yeniden ücretsiz hale getirdiğini duyurdu.

Twitter, otomatik tweet atma imkânı sunan API hizmetini paralı yapacağını duyurunca özellikle kamu kurumlarından büyük tepki gelmişti. Hava durumu, deprem gibi bilgilendirmeler için kullanılan bu hizmetin paralı olması halinde önemli uyarıların kamuya ulaştırılamayacağı endişesi dile getirilmişti.

Twitter biraz geç de olsa bu haklı isyana olumlu yanıt verdi.

Fahiş fiyatlandırma nedeniyle hizmetlerin kesilmesi tehlikesi üzerine Twitter bir açıklama yaparak kamu hizmeti ve güvenlikle ilgili hesaplardan ücret alınmayacağını açıkladı.

TwitterDev hesabından yapılan açıklamaya göre "Twitter API için en önemli kullanım durumlarından biri her zaman kamu hizmeti olmuştur. Hava durumu uyarılarını, ulaşım güncellemelerini ve acil durum bildirimlerini tweet'leyen doğrulanmış hükümet veya kamuya ait hizmetler, API'yi bu kritik amaçlar için ücretsiz olarak kullanabilir." denildi.

Bu istisna memnuniyetle karşılandı. Twitter, API hizmetini kullanmak isteyenlerden 100'dan 42 bin dolara kadar uzayan miktarlarda ücret talep etmişti.

Öte yandan Twitter'ın API hizmetini paralı yapmasıyla yüzlerce bağımsız geliştirici Twitter tabanlı uygulamalarını kapatmak zorunda kalmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

twitter sosyal medya teknoloji haberleri