Onaylı hesaplar neden tweet atamıyor? Twitter'da hack sorunu

Onaylı hesaplar neden tweet atamıyor? Twitter'da hack sorunu

Dünyada birçok onaylı hesap hacklendi. Bunun güvenlik sorununun ardından Twitter açıklama yaptı. Ve onaylı hesapların tweet atması durduruldu. Peki Twitter'da ne oluyor? İşte Twitter'ın hack sorunu...

Twitter'daki bir güvenlik açığından faydalanan hackerlar, birçok onaylı kişi ve kurumunun hesabını ele geçirdi. Jeff Bezos, Elon Musk ve Bill Gates, Kenya West, eski ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve ABD'nin Demokrat Başkan Adayı Joe Biden gibi önemli isimlerin hesapları hacklendi. 
Hacklenenler arasında Apple, Uber, Gemini, Binance, KuCoin, Coinbase, Litecoin, Tron, Bitcoin, Bitfinex, Ripple, Cash App ve CoinDesk gibi kurumlar ve bu kurumların bazılarının yöneticileri de yer alıyor.

Hesaplardan Bitcoin dağıtımı yaptıklarına dair mesajlar paylaşılırken, mesaja tıklayanların Bitcoinleri ele geçirildi.  Hesaplardan paylaşılan metinlerde 'topluluğa 5000 BTC'yi (45.889.950 dolar) geri veriyorum' dendi. Kullanıcılardan Crypto For Health domainine tıklamalarını isteyen hackerlar, kısa sürede yaklaşık 38 bin dolar topladı. 

 

TWİTTER'DAN 'HACK' AÇIKLAMASI

Twitter konuya ilişkin açıklama yaptı. Twitter yaptığı açıklamada, "Twitter'daki hesapları etkileyen güvenlik durumunun farkındayız. Soruşturmak ve düzeltmek için adımlar atıyoruz. Herkesi kısa süre içinde bilgilendireceğiz" ifadeleri kullandı.

 

ONAYLI HESAPLAR TWEET ATAMIYOR

Bu açıklamanın ardından onaylı hesapların tweet atması engellendi. Twitter ne gibi önlemler aldığını açıklamasa da ilk adım olarak bunun atıldığı görülüyor.

 

twitter hack 'Bitcoin