Sony Playstation 5 ne zaman gelecek? Fiyatları ne olacak?

Sony Playstation 5 ne zaman gelecek? Fiyatları ne olacak?

Oyun dünyasının devi Sony Playstation'ın yeni nesli için henüz resmi bir isim açıklaması yapılmasa da geliştirilmesinin son hız devam ettiğini ve bazı küçük detayları biliyoruz. Peki Playstation 5 ne zaman geliyor, biliyor muyuz?

Sony Playstation 5 ne zaman çıkacak? PS5'in Türkiye fiyatı ne kadar olacak? İşte Sony Playstation meraklılarının bu sıralar en çok sorduğu sorulardan ikisi. İşte Sony'nin en güçlü ve iyi oyun konsolu olacağı iddia edilen Playstation 5'in (PS5 yada tamamen sürpriz bir isim olabilir) hakkında bildiğimiz ve beklediğimiz her şey. 

SONY PLAYSTATION 5 NE ZAMAN ÇIKACAK?

Playstation 5 deyince herkesin aklında aynı soru var: Ne zaman çıkacak? Sony bu konuda son derece ketum davranıyor. Mayıs 2018'de John Kodera, PS5'in "3 yıl uzaklıkta" olduğunu söylemişti. Ama tabi ki bu süre içinde birçok plan değişti. Şu andaki dedikodular ve işaretler yeni Playstation'la 2019 yılı bitmeden bile taşınabileceğimizi gösteriyor. Fakat burada yeni konsolun bir an önce evlere girmesinin önündeki en önemli engel, PS5 konsolundan çok PS5 oyunları. Sony'nin Playstation 5 için PS5 oyunları geliştirmeye başladığı sızan bilgiler arasında. PS4 oyunları yerine PS5 oyunlarıyla piyasaya çıkmak isteyen Sony'nin bu konuda ne kadar hızlı davranacağı PS5'in 2020'de mi yoksa 2019 bitmeden mi geleceği konusunda en önemli berirleyici olacak. Bu arada bir hatırlatma: Oyunseverler tarafından dört gözle beklenen PlayStation 5 ön sipariş sayfası ile birlikte İsveç’te online mağazalar üzerinde satışa açıldı.

PLAYSTATION 5 SİSTEM ÖZELLİKLERİ

PS5'in baş mimarı Mark Cerny'in yaptığı açıklamalarla yeni nesil konsol hakkında detaylı bilgi verdi. PS5 gücünü üçüncü nesil AMD Ryzen işlemciden alacak. Ekran kartı kısmında ise Işın İzleme özelliğine sahip Radeon Navi yongasına yer verilecek. Bu sistemsel değişiklikler tabi ki yüksek çözünürlüğü ve görüntü kalitesini beraberinde getirecek. Konsol yeni nesilde 8K grafik çözünürlüğüne sahip olacak. Bu tabi ki destekleyen bir ekrana sahip olmanız durumunda geçerli.  

Sony önceki konsollarda pek bir gelişme göstermediği ses konusunda PS5 için farklı bir adım atıyor. Yeni nesil için ciddi ses çalışmaları yürüten Sony, PS5'i 3D ses ile birlikte oyunculara sunacak. 

Birçok hayranı heyecanlandıran bir başka detay ise Sony'nin SSD kararı oldu. PS5 dahili depolama olarak SSD kullanacak ve bu sayede hem oyun sırasında hem yükleme ekranı performansında büyük bir artış sağlayacak. 

PLAYSTATION 5 NASIL GÖRÜNECEK?

Sony'nin başvurduğu bir patent görsel açıdan bir süre heyecan ve tartışma yaratsa da kısa zamanda bunun geliştirici kiti için alınan bir patent olduğu ortaya çıkmıştı. Şu anda PS5'in nasıl görüneceğini bilmesek bile internette bir çok ilgi çekici prototip tasarımı bulunuyor.

Sony Playstation 5 ne zaman gelecek? Fiyatları ne olacak? - Resim : 1

PS5'TE, PS4 OYUNLARI OYNAYABİLECEK MİYİZ? 

Cerny bu konuda müjdeli haberi oyuncularla paylaştı ve PS5'in, PS4 oyunlarını çalıştıracağını onayladı. PS4'te bu konuda birçok şikayet duyan Sony, PS5 ile PS4'ün aynı mimarı ile çalışması sayesinde oyuncuların merakla beklediği özelliği yeni nesile ekledi.

Yeni çıkan konsolların en büyük sorunlarından biri olan içerik problemini Sony bu şekilde yenmiş olacak. Hatta PS5 eski oyunları çok daha iyi bir performansla çalıştıracak.  

PLAYSTATION 5 İLE PSVR İLİŞKİSİ

Cerny'nin açıklamalarına göre PS5 hem var olan PSVR'ı hemde Playstation Move kontrollerini destekleyecek. Yeni nesil yeni bir PSVR seti ile mi gelecek sorusunu ise firma yanıtsız bırakıyor. Gelecek VR planları Sony'nin son derece ağzı sıkı olduğu konular arasında. 

OLMAZSA OLMAZ: PS OYUNLARI

Playstation 5'in çıkışında hangi oyunlar olacak sorusu en önemli konu olsa da şu anda PS5 çıkışı onaylanmış herhangi bir oyun bulunmuyor. En büyük olasılık sayılan, Hideo Kojima'nın son yapımı 'Death Stranding', yakın zamanda PS4 için geldiğini duyurduğundan beri bu konuda oyun dünyası merak içinde. 

FIFA, Call of Duty, Final Fantasy gibi yapımların yeni nesil çalışmaları olduğunu düşünmek son derece doğal olsada kesin bir bilgi henüz yok. 

PS5 KAÇ LİRA OLACAK?

Sony'in son derece ağzı sıkı olduğu konulardan bir diğeride Playstation 5'in ücreti. Herhangi bir fiyat çizgisi belirtmese de Mark Cerny yaptığı açıklamalarda PS5'in fiyatının sahip olduğu ileri özelliklerle oyuncuların beğenisini toplayacağını söylüyor.

Tabi ki firmanın bu konuda çok da farklı bir açıklama yapması beklenemez. Şu anda bu konuda uzmanlar ikiye ayrılmış durumda. Bir kısım ileri düzey sistem özellikleri ile gelecek olan PS5'in yüksek fiyat ile çıkacağını ve her oyuncuya hitap etmeyeceğini düşünüyor. Diğer kısım ise Sony'nin daha önce yüksek fiyatla çıkan PS3 ve düşük fiyatla çıkan PS4 arasında başarı farkını gördüğünü ve PS5'in ulaşılabilir bir seviyede fiyatı olacağını düşünüyor. 

Her ne kadar ön sipariş sayfasında doğal olarak PS5’in fiyatı 9.999 İsveç Kronu (yani 950-1050 dolar arası) olarak belirlenmiş olsa da gerçekçi rakamlar PS5’in 399 dolar ila 499 dolar arasında satışa sunulacağı yönünde. 

Aslında yurt dışı teknoloji sitelerinde bununla ilgili çok kritik bazı raporlar sızdı. Bu raporlar PlayStation 5'in 500 dolar fiyatla piyasaya çıkacağı yönünde. Yani öyle ya da böyle PS5'in Türkiye fiyatı da biraz el yakacak. 

Mevcut kurlarla PS5'in fiyatının 4 bin 500-5 bin TL civarında olması şaşırtıcı olmayacak.

playstation PS5 PS4 Playstation 5 sony PSVR Playstation 5 ne zaman çıkacak Playstation 5 ne kadar ücret sistem Playstation 5 özellikleri Playstation 5 fiyatı