PS5'in lansmanı, ABD'de isyana dönüşen protestolar nedeniyle ertelendi

PS5'in lansmanı, ABD'de isyana dönüşen protestolar nedeniyle ertelendi

PlayStation ailesinin son üyesi PS5'in perşembe günü yapılması öngörülen lansmanı, ABD'de giderek yayılan George Floyd protestoları nedeniyle belirsiz bir tarihe ertelendi... PS5'in bu yaz çıkması bekleniyor...

Sony'nin ilk kez 1994'te piyasaya sürdüğü PlayStation ailesinin son üyesi PS5 için perşembe günü online bir lansman düzenlenecekti.

Oyunseverler de bu lansmana kilitlenmişti ama Japon teknoloji devi Sony, siyah ABD vatandaşı George Floyd'un beyaz bir polis tarafından öldürülmesi sonrasında başlayan, ABD dışında dünyanın çeşitli yerlerine yayılan protesto gösterileri nedeniyle etkinlik erteledi.

Şirket, "Oyunseverlerin heyecanını anlıyoruz ama şu günlerde kutlama yapmanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Daha önemli seslerin duyulması için çekiliyoruz," açıklamasını yaptı.

Bu açıklamadan önce "Siyahların Hayatı Değerlidir" hareketine destek mesajı yayınlayan PlayStation, sistematik ırkçılık ve siyahlara yönelik şiddeti kınamıştı.

Lansmanın ne zaman yapılacağı ve PS5'in piyasaya çıkış tarihine ilişkin henüz bir bilgi yok.

Lansman ertelendi ama PlayStation 5 oyunseverlere ne vaat ediyor, bir göz atalım: 

PS5'İN TEKNİK ÖZELLİKLERİ 

PS5, AMD'nin 3. nesil Zen mimarisi üzerine kurulacak ve sekiz çekirdekli bir işlemci olacak. Grafikte AMD imzalı Radeon Navi ailesini kullanan PlayStation 5, 4K oyunculuğu standart hale getirecek, 8K seviyesine de çıkış yapabilecek.

Konsolun özellikleri arasında en merak edilen kısımsa TFLOPS değeri. PS5 yine analistlerin çıkarımlarına göre 10 TFLOPS'tan daha yüksek bir değere sahip olacak. 

PS5'in lansmanı, ABD'de isyana dönüşen protestolar nedeniyle ertelendi - Resim : 1

YENİ TİTREŞİMLİ MODEL 

Sony Entertainment CEO'su Jim Ryan'ın açıklamasına göre PlayStation 5'teki bu sistem, oyuncuların bir yarış esnasında duvara çarptığında veya bir futbol maçında ikili mücadeleye girdiğinde yaşadığı titreme deneyimini daha gerçekçi bir şekilde sunacak. Yine otomobil yarışlarında aracın sürüldüğü zemine göre oyun koluyla farklı tepkiler alınabilecek. 

PS5 ile gelen bir diğer önemli yenilik, tetikleme düğmelerinde (L2 / R2) olacak. Sony'nin yeni nesil oyun konsolundaki oyun kollarında L2 ve R2 gibi düğmeler yerine oyun geliştirici şirketler tarafından programlanabilir yeni nesil sensör yer alacak. Böylece oyuncular, ellerinde ok ve yay yokken de el hareketiyle ok atabilecek. Yine bir arazi aracının hızını artırmak için el hareketlerini kullanabilecek. 

PS5'in lansmanı, ABD'de isyana dönüşen protestolar nedeniyle ertelendi - Resim : 2

PS5'İN TÜRKİYE FİYATI BELLİ OLDU MU? 

Ürünün fiyatı hakkında net ifadeler olmasa da PlayStation 5'in fiyatı hakkında önemli bir gelişme yaşandı. BGR'de yer alan habere göre, PS5'in satış fiyatı Danimarka'da faaliyet gösteren alışveriş sitesi Fotex'de yanlışlıkla yayınlandı. Sitede PS5 fiyatı 6 bin 989 Danimarka kronu (yaklaşık 1000 dolar) olarak açıklandı. PSErobus ise, oyunun 499 dolardan piyasaya sürüleceğini iddia etti... 

Playstation 5 playstation PS5 PS5 lansmanı George Floyd