OpenAI duyurdu: Yeni yapay zeka "GPT-4 Turbo" geliyor

ChatGPT Yapay Zeka Elon Musk Teknoloji Haberleri Gündem haberleri
OpenAI duyurdu: Yeni yapay zeka "GPT-4 Turbo" geliyor

ChatGPT yapay zekasını geliştirmesiyle bilinen OpenAI şirketi, yeni yapay zeka modeli "GPT-4 Turbo"'yu tanıttı. GPT-4 Turbo'nun gelecek haftalarda herkese yayınlanacağı bildirildi.

ChatGPT'nin üreticisi OpenAI, "GPT-4 Turbo" yapay zeka modelini tanıttı.

OpenAI şirketinin San Francisco'da düzenlenen ilk geliştirici konferansı etkinliğinde, GPT-4 Turbo yapay zeka modeli tanıtıldı.

Şirketin en yeni yapay zeka modeli olan GPT-4 Turbo'nun Nisan 2023'e kadar olan bağlamı içeren yanıtlar sağladığı ve eski sürümlerde 3 bin kelimeye kadar girdi kabul edilirken, GPT-4 Turbo'nun, 300 sayfaya kadar uzunluktaki girdiyi alabileceği aktarıldı.

GPT-4 Turbo'nun şu anda geliştiriciler için ön izlemede mevcut olduğunu ve gelecek haftalarda herkese yayınlanacağı bildirildi.

ChatGPT'nin uygulama programlama arayüzünü kullanarak kendi araçlarını oluşturan kullanıcıların aynı zamanda sohbet robotunu özelleştirebileceği yeni bir seçenek de duyuruldu.

Şirket ayrıca, şirketlerin ve geliştiricilerin yazılımlarını çalıştırmak için ödedikleri ücretleri de düşürdüğünü açıkladı.

Yaklaşık 100 milyon haftalık aktif kullanıcıya ulaşan ChatGPT, ağustosta Fortune 500 şirketlerinin yüzde 80'i tarafından kullanılırken, bu oranın artık 92'yi geçtiği bildirildi.

ELON MUSK'TAN YAPAY ZEKA RAKİBİ: "GROK" 

Teknoloji milyarderi Elon Musk, ChatGPT'ye rakip olarak Grok adını verdiği kendi yapay zeka robotunu piyasaya sürdü. Ancak bu robotun diğerlerinden bir farkı var: Asi.

Musk'ın yapay zeka şirketi xAI'nin bir ürünü olan Grok, İngiliz yazar Douglas Adams'ın kült bilim kurgu komedisi Otostopçunun Galaksi Rehberi'nden ilham alınarak hazırlandı.

Elon Musk, chatbot'un 'cevaplarına mizah kattığını' açıkladı. Sadece bu da değil. İsyankar bir çizgiye sahip olan Grok, alay etmeyi de seviyor. Daha da ötesi birçok yapay zeka sisteminin yanıt vermeyi reddettiği sorulara da yanıt veriyor.

Grok'u ChatGPT'den ayrın en önemli fark ise sadece eski adıyla Twitter yeni adıyla X'in premium kullanıcılarının robota erişebiliyor olması. Ayrıca chatbot, X platformuna da gerçek zamanlı erişim yetkisine sahip.

Tesla CEO'su Musk, Grok ile başka bir chatbot'un sohbetinin karşılaştırmalı ekran görüntüsünü yayınlayarak kendi yapay zekalarının en güncel bilgiye sahip olduğunu da gösterdi. Ancak Grok'un da diğer yapay zekalar gibi halen yanlış ya da çelişkili bilgiler üretebileceğinin de altını çizdi.

Elon Musk bu yılın temmuz ayında OpenAI, Deepmind ve diğer şirketlerin eski çalışanlarını bir araya getirerek XAI'yi kurmuştu.

Şirketin internet sitesinden yapılan açıklamada, xAI'nın amacının "evrenin gerçek doğasını anlamak" olduğu kaydedilmişti.

xAI ekibinin Tesla ve SpaceX'in CEO'su Musk tarafından yönetildiği belirtilen açıklamada, ekip üyelerinin daha önce DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla ve Toronto Üniversitesinde çalıştığı aktarılmıştı.

Açıklamada, ekibin yapay zeka alanında en yaygın kullanılan yöntemlerden bazılarına katkıda bulunduğu, yenilikçi tekniklerle analizleri kullanıma sunduğu ve alandaki en büyük buluşlardan bazılarının geliştirilmesine öncülük ettiği ifade edilmişti.

 

Kaynak: AA