Nokia, 3210 modelini güncelleyerek satışa sunuyor

AJANS BİZİM
Finlandiya
Nokia, 3210 modelini güncelleyerek satışa sunuyor

Akıllı telefonların olmadığı ve bir kısa mesaj göndermek için klavyedeki her bir tuşa birkaç kez dokunmanız gereken bir zamanda piyasaya çıkan Nokia 3210’un 25’inci yıldönümü için yeni bir versiyon satışa çıkıyor.

Finlandiyalı Nokia tarafından geliştirilen bu efsanevî telefon, bugün bir iPhone ne kadar rağbet görüyorsa o zaman da o kadar rağbet görüyordu.

Yirmi beş yıl önce piyasaya sürülen telefon güncellenmiş bir versiyonuyla 15 Mayıs'ta satışa sunuluyor ve elbette efsanevî Snake oyununu da içeriyor.

Duyuru, tüm Nokia marka telefonları üreten HMD veya Human Mobile Devices tarafından yapıldı.

Finlandiyalı şirket, 2000'li yıllarda cep telefonu pazarına hükmetmiş, ancak akıllı telefonların gelişiyle tam anlamıyla çökmüştü. Sonunda, üretimi yeniden başlatmak için HMD'yi kurmaya karar verenler, eski Nokia yöneticileriydi.

2017 yılında, artık hayatta olmayan Fransız Florian Seiche'nin başkanlığını yaptığı marka, efsanevi 3310'un restore edilmiş bir versiyonunu sundu. Büyük kardeşi 3210'un piyasaya dönmesi ise yedi yıl daha sürdü.

Güncellenmiş 3210’un fiyatının 89 avro olması bekleniyor.

HMD, bir Nokia klasiğini ilk kez canlandırmıyor, ancak 3210 söz konusu olduğunda, duygusal akor daha da güçlü bir şekilde vuruluyor.

Karşılaştırma yapmak gerekirse, 3310 halen HMD tarafından yaklaşık 60 avro fiyatla sunuluyor ve bu da onu piyasadaki en ucuz telefonlardan biri yapıyor. Her iki model de dünyanın en çok satan telefonları arasında yer alıyordu.