Kızılelma'dan nefes kesen görüntüler! Selçuk Bayraktar sosyal medyadan paylaştı

Haber Merkezi
Selçuk Bayraktar Baykar SİHA
Kızılelma'dan nefes kesen görüntüler! Selçuk Bayraktar sosyal medyadan paylaştı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar KIZILELMA insansız savaş uçağının Teker Kesme Testi'ni sosyal medyasından paylaştı.

Baykar’ın tamamen mili ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar KIZILELMA insansız savaş uçağı bir testi daha başarıyla geçti. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Teker Kesme Testi videosunu sosyal medyasından paylaştı.

Kızılelma'dan nefes kesen görüntüler! Selçuk Bayraktar sosyal medyadan paylaştı - Resim : 1

"SERİ ÜRETİMİNE BAŞLAMAYI HEDEFLİYORUZ"

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, testin başarıyla tamamlanmasından ardından uçuşa dair açıklamalarda bulundu:

“Bayraktar KIZILELMA orta irtifadaki sistem tanımlama testini başarıyla tamamladı. Bu gerçekleştirdiğimiz üçüncü test oldu. Bundan sonra da geliştirme faaliyetlerimiz kapsamında birçok testimiz devam edecek. İnşallah 2024’ün başında KIZILELMA’nın seri üretimine başlamayı hedefliyoruz.

VATANIMIZA MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN

Bunun yanında heyecanla ilk uçuşunu beklediğimiz, dünyanın kısa pistli gemilerine inip kalkabilen ilk SİHA’sı olacak Bayraktar TB3’ün de ilk uçuşuna hazırlanıyoruz. Tüm bu gelişmeler vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun."