Google'ın kıdemli mühendisinden bomba iddia: Biz OpenAI ile didişirken üçüncü bir grup sessizce yemeğimizi yedi

Google Yapay Zeka
Google'ın kıdemli mühendisinden bomba iddia: Biz OpenAI ile didişirken üçüncü bir grup sessizce yemeğimizi yedi

Google'ın kıdemli yazılım mühendislerinden Luke Sernau, bir yazı yazarak Google'un yapay zekadaki üstünlüğünü OpenAI'ye değil açık kaynak topluluğuna kaptırdığını iddia etti.

Bir yazı yazan Sernau, yapay zekada kazananın ne Google ne de ChatGPT'yi yapan OpenAI olduğunu belirterek kazananın açık kaynak topluluğu olduğunu savundu.

Haber: Mehmet Efendi - Haber Global

Sernau'un analizine göre Google'ın Bard'ının OpenAI ile rekabeti, dikkatleri açık kaynaklardaki hızlı gelişmelerden uzaklaştırdı.

"NE BİZ NE DE OPENAI KAZANDI"

Sernau "Biz OpenAI için birçok inceleme yaptık. Bir sonraki hamle ne olacak, bir sonraki kilometre taşını kim geçecek diye düşünüp durduk. Ancak rahatsız edici gerçek şu ki, bu yarışı biz kazanacak konumda değil, OpenAI de değil. Çünkü biz didişirken üçüncü bir grup sessizce yemeğimizi yiyor. Açık kaynaktan bahsediyorum" diye yazdı.

ChatGPT'nin çıkmasıyla panikleyen Google yapay zekadaki avantajını kaybetmeye başladığını fark ederken ciddi bir baskı altına girdi. Ancak Sernau'ya göre asıl endişelenilmesi gereken açık kaynak toplulukları. Çünkü onlar daha ucuza bunu üretebiliyor. Üstelik daha hızlı, daha özelleştirilebilir ve daha kullanışlı.

Sernau dev modeller yapmaya çalışmanın kendilerini yavaşlattığını belirterek daha küçük ama çevik modeller üzerinde çalışılması gerektiğini savundu.

Açık kaynaklarda bu kadar bedava model varken yapay zekâ için müşterilerin ödeme yapmaya istekli olmayacağı konusundaki endişelerini de dile getiren Sernau'nun bu açıklamalarıyla ilgili olarak Google yorum yapmaktan kaçındı.

Kaynak: Haber Global TV

yapay zeka Google OpenAI ChatGPT bard