Google'dan 3 milyar kişiye uyarı: Tehlikedesiniz!

Google chrome
Google'dan 3 milyar kişiye uyarı: Tehlikedesiniz!

Google, internet tarayıcısı Chrome'la ilgili bir hata nedeniyle 3 milyar kişiyi uyardı. Şirket, acilen kullanıcıların Chrome'un son güncellemesini alması gerektiğini duyurdu.

Google'ın Blog'unda yer alan uyarıda dünya çapında 3 milyar kişinin Google Chrome web tarayıcısındaki bir hata nedeniyle tehlike altında olduğu belirtildi

Google tarayıcısında 'Zero Day' güvenlik açığı olduğunu belirterek tüm Chrome kullanıcılarını acilen yeni güncellemeyi yüklemeye davet etti.

Zero Day güvenlik açığı Windows, Mac ve Linux'ta kullanılan Chrome tarayıcıları olumsuz etkiliyor.

Durumu fark edince hemen bir güncelleme hazırlayan Google, CVE-2023-2033 adını verdiği güvenlik açığının "V8'deki tür karışıklığından" kaynaklandığını duyurdu.

Bu hata sonucu bir kişi tarayıcının belleğine güvenli olmayan erişim sağlayabilir.

Google'ın Tehdit Analiz Grubu tarafından keşfedilen açıktan mağduriyete uğrayanın olup olmadığı henüz bilinmiyor. Google'ın Chrome için hazırladığı yamayı yüklemek için şunları yapın:

Chrome tarayıcınızın sağ üst köşesindeki üç dikey nokta menüsüne tıklayıp oradan yardım ve sonra Google Chrome Hakkında öğesine gidin. Açılan ekranda Tarayıcı Güncellemelerini Kontrol Et seçeneğine tıklayın. Güncelleme tamamlandıktan sonra tarayıcı yeniden başlatmanız gerektiğini de unutmayın.

Tarayıcınız 112.0.5615.121'den eskiyse tehlikedesiniz demektir.

Google 2021'de 15, 2022'de ise 9 Zero Day açığı tespit edip yamalamıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Google chrome internet teknoloji haberleri