Google son akıllı gözlüğünü piyasadan çekti

Google Teknoloji Haberleri
Google son akıllı gözlüğünü piyasadan çekti

Google, Google Glass Enterprise Edition 2'yi piyasadan kaldırdı.

Google'ın tüketici odaklı ilk akıllı gözlüğü 10 yıl önce piyasaya sürülmüştü. Sonuç tam bir fiyasko olmuştu. 2015'te bu ilk ürün piyasadan çekildi.

2017 yılında işletmelere ve geliştiricilere yönelik Enterprise Edition ardından da 2019'da Enterprise Edition 2 piyasaya sürüldü.

Google Glass Enterprise Edition 2 beklenenden daha iyi performans gösterdi ancak görünüşe göre bu Google için yeterli değil. 15 Mart itibariyle Google, Enterprise Edition 2'nin satışını durduracağını duyurdu.

Gözlükler, 15 Eylül 2023 tarihine kadar desteklenmeye devam edecek. Cihaz çalışacak ancak Google bu tarihten sonra güncelleme yayınlamayacak.

Google Glass'ın sonu AR'ın ilk zorlu on yılının sonunu da işaret ediyor. Ne Google ne de diğer firmalar 'akıllı gözlük' konusunda umdukları başarıya ulaşamadı. Bazı firmalar artık sadece kurumsal müşterilere odaklanırken Microsoft'un Hololens'inin geleceği de belirsiz.

Tabi bu, Google'ın vazgeçtiği anlamına gelmiyor. Önümüzdeki yıllarda daha modern bir akıllı gözlük karşımıza çıkabilir. Hatta şu anda testleri devam eden bir tane var. Google'ın 2020'de satın altığı bir startup olan ve akıllı gözlük üreten North'un gelecekteki ürüne imza atması bekleniyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

Google akıllı gözlük teknoloji haberleri