Google Haritalar'a yüzen pencereler geliyor

Haber Merkezi
Google Teknoloji Haberleri
Google Haritalar'a yüzen pencereler geliyor

Google Haritalar, Android kullanıcıları için kullanımı kolaylaştırmak amacıyla ara yüzünde bazı küçük değişiklikler yaptı.

Google Haritalar'ın yeni tasarımında, arama sonuçları ve yol tarifleri gibi önemli bilgiler, yerinizi kaybetmeden haritanın daha fazlasını görmenizi sağlayan yüzen pencerelerde sunuluyor.

Değişiklikler Neler?

Yüzen Pencereler: Arama sonuçları, yol tarifleri ve mekan detayları gibi bilgiler artık ekranın tamamını kaplamak yerine yuvarlak köşeli küçük pencerelerde gösteriliyor. Bu sayede haritanın daha fazlasını görmeniz ve konumunuzu takip etmeniz kolaylaşıyor.

Yeniden Düzenlenmiş Ulaşım Seçenekleri: Ulaşım modu seçeneği (araba, toplu taşıma veya yürüyüş gibi) artık ekranın alt kısmına taşındı. Bu değişikliğin arkasındaki mantık net olmasa da, kullanımı kolaylaştırmak için yapıldığı düşünülüyor.

Minimalist Arama Arayüzü: Arama arayüzü de minimalist bir tasarıma sahip olacak şekilde güncellendi.

Güncelleme Ne Zaman Yayınlanıyor?

Güncelleme, Google Maps'in 11.136.x sürümü ile Android'e sunuluyor. Google, güncellemenin kademeli olarak tüm kullanıcılara ulaşacağını duyurdu.

Güncellemeyi Nasıl Alırım?

Eğer güncellemeyi hala almadıysanız, önümüzdeki günlerde veya haftalarda otomatik olarak almanız gerekir. Güncellemeyi manuel olarak kontrol etmek için Google Play Store'a gidip "Google Maps" uygulamasını arayabilirsiniz.