Google çalışanlarının Bard yorumları: İşe yaramaz, utanç verici, patolojik bir yalancı!

Google Yapay Zeka Bard
Google çalışanlarının Bard yorumları: İşe yaramaz, utanç verici, patolojik bir yalancı!

ChatGPT adlı yapay zekaya karşılık vermek isteyen Google apar topar Bard'ı kullanıma sunmuştu. Ancak öyle görünüyor ki Google çalışanları Bard için hiç de iyi şeyler düşünmüyor.

Bloomberg'de yer alan habere göre Google'ın ChatGPT'ye karşılık piyasaya sürdüğü Bard adlı yapay zekâ için Google çalışanları olumlu düşünmüyor.

Bard'ın aceleye getirildiğini düşünen çalışanlar, yapay zekâ yazılımının halen geliştirme aşamasında olduğunu belirtiyor.

Haberde Yapay Zekâ yazılımı için Google çalışanlarının yaptığı yorumlara da yer verilmiş.

Bard için kullanılan ifadeler arasında "İşe yaramaz", "Patolojik bir yalancı", "Bazı durumlarda ölüm ve yaralanmalara neden olabilir", "Utanç verici" gibi yorumlar yer alıyor.

18 çalışanın chatbot'u düşük kalitede bulduğu ve kullanıma hazır görmediklerinin altını çizdikleri belirtiliyor.

Belgelere Bloomberg ulaştı. Ekran görüntülerine ulaşan yayıncı, bazı çalışanların Bard'ı çok tehlikeli bulduğunu da aktardı.

Bir çalışan "Uçağın nasıl indirildiği sorulduğunda Bard, uçağın düşmesine neden olabilecek tavsiyelerde bulundu" diyerek olayın vahametini gözler önüne serdi.

Zaten Google Bard'ın kamuoyuna sunulmasından önce yapılan lansmaında Bard'ın bir soruya yanlış yanıt vermesi, arama devinen yapay zekasıyla ilgili soru işaretleri oluşmasına neden olmuştu.

Kaynak: Haber Global TV

Google google bard yapay zeka ChatGPT teknoloji haberleri