EOS coin nedir? EOS coin yorumu nasıl?

bitcoin
EOS coin nedir? EOS coin yorumu nasıl?

Merkeziyetsiz bir platform olarak öne çıkan EOS Coin, 2017 yılında özel bir şirket bloğu tarafından kuruldu. Peki, EOS Coin nedir? İşte, EOS Coin hakkında merak edilenler...

Bilindiği üzere DeFi sistemlerinin popülaritesinin yükselmesine paralel olacak bir şekilde her geçen gün yeni sistemler de piyasaya giriş yapıyor. 2009 senesinde Satoshi Nakamoto'nun yayımlamış olduğu Bitcoin WhitePaper'ı ile başlayan kripto para endüstrisi, alt coinlerle sürmekte.

Son dönemler içerisinde hayatın hemen her alanında duymuş olduğumuz kripto para birimlerinin büyük bir ilgi toplaması Eos Coin gibi yeni kripto para birimlerinin de piyasaya sürülmesine ön ayak oldu.

2017 senesinde, özel bir şirket bloğu tarafından kurulan EOS Coin, mekanizma olarak dPos kullanmış olmasından ötürü madencilik yerine blok üreticiliği yapmaktadır. Peki, EOS Coin nedir? EOS Coin nereden nasıl alınır? İşte EOS Coin hakkında merak edilen bilgiler...

EOS COİN NEDİR?

EOS, endüstriyel ölçek dahilinde bakıldığında merkezi olmayan uygulamaların barındırılabilmiş olduğu, tamamen merkezi olmayan bir işletim sistemi olmayı hedef noktasına koymuştur. Hedeflenen kullanım durumları içerisinde akıllı sözleşmeler, merkezi olmayan depolama çözümleri ve DApps ortamları da bulunmaktadır.

EOS geliştiricileri, binlerce işlemi dPoS-konsensüs mekanizması ile verimli bir şekilde hesaplanabilmiş olduğunu belirtmektedir. Geliştiriciler aynı zaman dahilinde program işlemlerinin birden çok işlemci içerisinde paylaştırılmış olduğu paralel işlemleri uygulamayı da hedeflemektedir. Eşsiz mimarisinin de desteğiyle, dikey ve yatay olarak ölçeklendirilebileceğini belirtmekte ve proje bittiğinde işlemlerin cansız olmasını istemektedir.

EOS'U KİM KURDU?

EOS, 2017 tarihinde özel şirket bloğu tarafından kurulmuştur. Proof-of-stake (dPoS), STEEM ve Bitshares’in yaratıcısı olan Dan Larimer blockone'un CTO'sudur.

eos token

EOS MADENCİLİĞİ YAPILIR MI?

EOS, iş ispatı kripto para birimleri gibi üretilememektedir. Bunun neden, yetkilendirilmiş bir pay ispatı sistemi kullanmaktadır. Onun yerine blok üreticileri, yeni blokları oluşturmakta ve üretmiş oldukları her blok için yeni üretilen EOS tokenleri ile ödüllendirilmektedir.

Blok üreticilerinin kendilerine olması gerekenden yüksek bir ödül vermeleri, yıllık toplam token arzının %5'ten fazla artmasını engelleyen bir limit mekanizması sayesinde karşı konulmaktadır.

EOS token sahipleri, EOS ideallerine uymadığını düşündüğü blok üreticilerini oy birliği ile birlikte görevden uzaklaştırma gücüne de sahiptirler.

EOS'UN DİĞER KRİPTO PARALARDAN FARKI NEDİR?

EOS'ta konsensus mekanizması olarak proof-of-stake kullanımı bulunmaktadır. Ek olarak, paralel yürütme ve asenkron iletişim metodolojisinden yararlanarak yüksek oranda ölçeklenebilir olması da hedeflenmektedir.

DOLAŞIMDAKİ TOPLAM EOS MİKTARI KAÇ?

Toplam arz miktarı 1.000.000.000'dir. Yıllık yüzde 5'e varan bir enflasyon oranı vardır ve maksimum arz sonsuzdur.

EOS NEREDEN ALINIR?

EOS'u pek çok kripto para borsasından satın almak mümkündür. EOS şu an için Binance, Coinbase, Bitfinex ve Huobi Global piyasaları içerisinde listelenmektedir.

EOS YORUMLARI

EOS vizyonu ile pek çok kategoride birçok kişiye erişilebilir bir deneyim hizmeti vermektedir. Kullanıcı kimlik doğrulaması, bulut depolama ve sunucu barındırma gibi çeşitli hizmetler temin ederek merkezi olmayan uygulamalar için eksiksiz bir işletim sistemi sağlamayı hedeflemektedir. Proje bunları başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi durumunda kripto para dünyasında daha önemli bir yere sahip olacaktır.

NOT: BU İÇERİK YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. YATIRIMCILAR KENDİ BAŞLARINA İNCELEME YAPIP İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMELİLERDİR.

'Bitcoin coin