Elon Musk'a şok: Twitter Blue'ya ilk kayıt olanların yarısı aboneliğini iptal etti

Elon Musk Twitter Sosyal Medya
Elon Musk'a şok: Twitter Blue'ya ilk kayıt olanların yarısı aboneliğini iptal etti

Elon Musk, Twitter'ı devraldığından beri şirket gelir elde etmenin yeni yollarını bulmaya çalışıyor. Geçen yıl kasım ayında lansmanı yapılan Twitter Blue da bunlardan biri. Ancak aradan geçen altı ayda beklenen olmadı. Abone olanların da yarısı aboneliğini iptal etti.

Nisan sonu itibariyle 640 bin Twitter Blue abonesi bulunuyor.

İlk abone 150 bin kişiden 68 bin 157 kişi aboneliğini devam ettirirken geri kalanı aboneliğini iptal etti. Bu da 80 binden fazla kayıp anlamına geliyor.

Twitter Blue'nun yüksek kayıp oranı uzmanları da şaşırttı. Çevrimiçi bir abonelik hizmeti için bu oran çok yüksek bulundu ve bu sistemin uzun vadede sürdürülemez olduğunu gösteriyor. Bir araştırmaya göre aboneliğe dayalı işletmeler için ortalama kayıp oranı yüzde 5,57 civarında.

Erkenden Twitter Blue abonesi olup sonradan aboneliği iptal edenlerin bu kararında Twitter'ın lansmanın hemen ardından bazı mavi tikleri devre dışı bırakmasının da etkisi olabilir. Dolandırıcılar ve şakacılar, popüler kişilerin ve kuruluşların adlarını alarak ortalığı karıştırmıştı. Şikayetler üzerine Twitter bu hesapları devre dışı bırakmıştı.

Sorun sonradan çözüldü ve Twitter Blue yeniden hizmete sunuldu. Ancak bu durum öyle görünüyor ki birçok kişiyi rahatsız etti.

Kaynak: Haber Global TV

Elon Musk twitter teknoloji haberleri sosyal medya Twitter Blue