Beş parasız kalmanıza neden olabilir! WhatsApp'ta en çok yapılan hatalar!

WhatsApp
Beş parasız kalmanıza neden olabilir! WhatsApp'ta en çok yapılan hatalar!
Fotoğraf: DepoPhotos

4 milyarı aşkın kullanıcısı olan WhatsApp'ta kullanıcıların en çok yaptığı bu 3 hata çok pahalıya mal olabiliyor. Bir anda banka hesabınız boşaltılabilir ya da bir psikopatı kapınızda bulabilirsiniz. İşte yapılmaması gereken o 3 hata.

WhatsApp'ta yapılmaması gereken, çok pahalıya mal olabilecek 3 hata:

Yabancılarla konuşmak: Bilmediğiniz veya kayıtlı olmayan bir numaradan gelen mesajlara asla yanıt vermeyin. Bu numaraları listenize eklemeyin. Bunu yaparsanız profil fotoğrafınzıa, bilgilerinize, adınıza ve açıklamanıza erişir.

Orijinal olmayan WhatsApp uygulamalarını kullanmak: WhatsApp Plus, GB, Fouad gibi değiştirilmiş programlar yüzde 100 güvenli değildir. Güvenilmez bir sayfadan indirip güncellerseniz virüs bulaşmış bir APK'yı yükleyebilir ve konuşmalarınızla finansal bilgilerinize erişilmesini neden olabilirsiniz. Ayrıca Meta, MOD uygulamalarından kullandığınızı tespit ederse sizi geçici ya da sonsuza kadar WhatsApp'tan mahrum bırakabilir.

WhatsApp'ın güncellemelerini uygulamamak: Birçok kişi uygulamalarını internet kotasından gideceği için ya da depolama alanının tükenmesinden korktuğu için güncellemez. Halbuki güncellemeler sadece yeni araçlar, işlemler getirmekle kalmaz. Hataları çözer ayrıca olası bir siber saldırının kurbanı olmanızı engellemek için güvenlik yamaları getirir.

Kaynak: Haber Global TV

Whatsapp dolandırıcılık teknoloji haberleri anlık mesajlaşma uygulamaları