Avrupa'nın en yavaş interneti Türkiye'de

Teknoloji Haberleri
Avrupa'nın en yavaş interneti Türkiye'de
Fotoğraf: DepoPhotos

Fiyat karşılaştırma sitesi Cable.co.uk, 30 Haziran 2023'e kadarki on iki ay içinde dünya çapında 220 ülkede yapılan yaklaşık 1,3 milyar hız testini derleyerek, dünyanın en hızlı internet bağlantısına sahip ülkelerinin tam bir panoramasını çıkardı.

Statista tarafından 27 Eylül'de yayınlanan rapor, saniyede ortalama 229,35 megabit (Mbps) ile İzlanda'yı Avrupa'nın en hızlı indirme hızına sahip ülkesi olarak öne çıkarıyor. Türkiye ise saniyede 30 megabitin altındaki bağlantı hızıyla Arnavutluk ve Hırvatistan ile son sırada bulunuyor.

Lüksemburg (162.21 Mbps) ve Fransa (152.45 Mbps) Avrupa’da şeref kürsüsünü tamamlıyor. 

Hollanda (142,49 Mbps) ve İspanya (133,66 Mbps) Avrupa'nın ilk 5'inde yer almayı başarıyor.

Jersey adası

Dünyanın en hızlı internet bağlantısına sahip bölgesi 264,52 Mbps ile Jersey adası olarak belirlendi. Ancak Jersey, Birleşik Krallık'a bağlı özerk bir bölge olduğu için ülke olarak kabul edilmiyor.

Dünyanın en hızlı internet bağlantısına sahip beş bölgesinden dördü Avrupa’da bulunuyor.

Almanca konuşan Lihtenştayn Prensliği 246,76 Mbps ile ikinci, Britanya'nın denizaşırı toprağı Cebelitarık 206,27 Mbps ile beşinci ve bağımsız Andorra Prensliği 190,40 Mbps ile altıncı sırada bulunuyor.

Bu sıralamada küçük Avrupa bölgelerinin yüksek oranda temsil edilmesi, İnternet ağının bu kadar küçük bir coğrafi alanda yayılma hızıyla açıklanıyor.

Bir milyondan az nüfusa sahip tüm bu bölgeler hariç tutulduğunda, Fransız sabit İnternet ağı, Tayvan'ın ardından dünyada ikinci sırada yer alıyor.

Buna karşılık, Avrupa'daki en yavaş internet hızları saniyede 30 megabitin altındaki bağlantı hızlarıyla Arnavutluk, Hırvatistan ve Türkiye'de bulunuyor.

Kaynak: Ajans Bizim

internet internet hızı teknoloji haberleri