Apple'ın Siri'si Yeniden Doğuyor... Yapay Zeka Devrimi!

Yapay Zeka
Apple'ın Siri'si Yeniden Doğuyor... Yapay Zeka Devrimi!

Apple'ın sanal asistanı Siri'nin önemli güncellemelerle karşı karşıya olabileceği haberleri gündemde. Şirketin WWDC 2024 etkinliğinde Siri için büyük yenilikler duyurabileceği söylentileri teknoloji çevrelerini heyecanlandırıyor.

Bazı teknoloji uzmanlarına göre, Apple ChatGPT gibi yapay zeka modellerine rakip olabilecek bir Siri güncellemesi üzerinde çalışıyor. Bu güncelleme, Siri'nin farklı cihazlar arasında daha akıcı bir iletişim kurabilmesini sağlayacak. Şimdiye kadar genellikle internet aramalarıyla sınırlı kalan Siri, basit sorulara dahi yetersiz cevaplar verme eğilimindeydi.

"SORULARI DAHA İYİ ANLAYACAK"

Ajax modeline dayalı yapay zeka güncellemeleri, Siri'nin kullanıcıların sorularını daha iyi anlamasını sağlayacak ve daha öz ve etkili yanıtlar sunabilecek.

Daha önce paylaşılan örneklerde, Siri'nin bazı temel komutları reddettiği görüldü. Bu nedenle Apple'ın mikrofon erişiminde iyileştirmeler yapması bekleniyor. Bu sayede Siri, kullanıcıları daha iyi duyabilecek ve daha güçlü cevaplar verebilecek.

Yapay zeka destekli Siri'nin iOS 18 beta sürümü yaz aylarında duyurulabilirken, kararlı sürümünün sonbaharda iPhone 16 ile birlikte piyasaya sürülmesi bekleniyor.