Ürdün Haberleri - Sayfa 3

Ürdün ya da resmî adıyla Ürdün Hâşimi Krallığı, Orta Doğu'da bulunan bir Arap ülkesidir. Asya, Afrika ve Avrupa'nın kesişiminde bulunan ülke, Levant bölgesine dahildir ve Şeria Nehri'nin doğu yakasında yer alır. Kuzeyinde Suriye, kuzeydoğusunda Irak, güneyinde ve doğusunda Suudi Arabistan, batısında İsrail ve Batı Şeria ile Lut Gölü yer almaktadır.

Ürdün yarı kurak bir ülke olup yüz ölçümü 89 bin km², nüfusu yaklaşık 10 milyondur. Bu da Ürdün'ü 11. en kalabalık Arap ülkesi yapmaktadır. Halkının %95'i Sünni Müslüman olan Ürdün'ün resmî dini İslam'dır, ayrıca Hristiyan azınlık da bulunur. Başkenti ve en büyük şehri Amman'dır.

Ürdün, Gazze Şeridi için Mısır'a yardım uçağı gönderdi İngiltere kurdu ABD uyguluyor Savaş Ortadoğu'ya sıçrar... 400 bin asker felaket demek Cumhurbaşkanı Erdoğan Ürdün Kralı 2. Abdullah ile görüştü Ürdün Kralı 2. Abdullah: Suriyeli mültecilerin geleceği kendi ülkelerinde İsrail-Filistin barışı için dev girişim: "Barış Günü Çabası" Ürdün, Suriye'den kalkan drone'u düşürdü Ürdün'de mülteci kampındaki gölete düşen 4 Suriyeli yaşamını yitirdi Almanya Savunma Bakanı, Irak ve Ürdün ziyaretlerini iptal etti Türkiye'de gördü, ülkesine dönüp aynısını yaptı, şimdi paraya para demiyor! Bakan Fidan, Ürdünlü mevkidaşıyla görüştü Kralın oğlu evlendi, ülke genelinde resmi bayram ilan edildi Ürdün Veliaht Prensi Abdullah dünya evine girdi! Dünyaca ünlü isimler akın etti Adeta taş yağdı: O anlar şoke etti Ürdün veliaht prensinin ağızları açık bırakan düğünü: 400 dronla şov 3 ülkede deli dana alarmı! Ürdün Başbakan Yardımcısı Safadi, Türkiye'ye geliyor 12 adet F-16 için anlaşma tamam! Petra Antik Kenti'nde sel: Turistler tahliye edildi O ülkeden 'TikTok' uygulamasına erişim engeli!