Ürdün Haberleri

Ürdün ya da resmî adıyla Ürdün Hâşimi Krallığı, Orta Doğu'da bulunan bir Arap ülkesidir. Asya, Afrika ve Avrupa'nın kesişiminde bulunan ülke, Levant bölgesine dahildir ve Şeria Nehri'nin doğu yakasında yer alır. Kuzeyinde Suriye, kuzeydoğusunda Irak, güneyinde ve doğusunda Suudi Arabistan, batısında İsrail ve Batı Şeria ile Lut Gölü yer almaktadır.

Ürdün yarı kurak bir ülke olup yüz ölçümü 89 bin km², nüfusu yaklaşık 10 milyondur. Bu da Ürdün'ü 11. en kalabalık Arap ülkesi yapmaktadır. Halkının %95'i Sünni Müslüman olan Ürdün'ün resmî dini İslam'dır, ayrıca Hristiyan azınlık da bulunur. Başkenti ve en büyük şehri Amman'dır.

Blinken, Ürdün ve İsrail'i ziyaret edecek İngiltere Başbakanı Sunak, Ürdün Kralı Abdullah ile Gazze'ye insani yardım konusunu görüştü Ürdün açıkladı: İsrail'in, İran'ı hedef almak için hava sahamızı ihlaline izin vermeyeceğiz Irak, Ürdün ve Lübnan, hava sahalarını yeniden açtı Almanya Gazze'ye havadan yardım operasyonuna katılacak Arap ülkeleri arasında 'Ramazan hangi gün başlıyor' anlaşmazlığı ABD ve Ürdün'den, Gazze’ye havadan yardım operasyonu Ürdün Kralı 2. Abdullah, Gazze'ye uçtu havadan yardım dağıttı "Saldırıların sürdürülmesiyle bölgede savaş genişleyebilir" Ürdün'den İsrail tepkisi: Uluslararası hukuku hiçe sayıyor ve buna izin veriliyor Ürdün Prensesinin Suudi iş insanı babası hayatını kaybetti Ürdün'de askeri eğitim uçağı düştü: 2 pilot hayatını kaybetti Asya Kupası'nda şampiyon Katar Ürdün Katar canlı maç izle Asya Kupası'nda ilk finalist belli oldu Güney Kore ve Ürdün yarı finalde ABD, Ürdün'deki saldırıya "haftalar" sürecek bir "kampanya" ile misilleme yapmaya hazırlanıyor 3 ABD askeri ölmüştü: Beyaz Saray, İran'ın rolünü araştırıyor Biden: Ürdün'deki saldırıya nasıl karşılık verileceğine karar verdim Ürdün saldırısının kodları Trump ABD üssüne saldırıdan Biden'ı sorumlu tuttu: Ben başkan olsaydım gerçekleşmezdi Ürdün-Suriye sınırındaki ABD üssüne saldırı: 3 ölü, 34 yaralı Netanyahu, "Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğunu" ABD'ye bildirdiğini açıkladı Suriye'nin güneyine hava saldırısı: En az 10 ölü