Ürdün Haberleri - Sayfa 2

Ürdün ya da resmî adıyla Ürdün Hâşimi Krallığı, Orta Doğu'da bulunan bir Arap ülkesidir. Asya, Afrika ve Avrupa'nın kesişiminde bulunan ülke, Levant bölgesine dahildir ve Şeria Nehri'nin doğu yakasında yer alır. Kuzeyinde Suriye, kuzeydoğusunda Irak, güneyinde ve doğusunda Suudi Arabistan, batısında İsrail ve Batı Şeria ile Lut Gölü yer almaktadır.

Ürdün yarı kurak bir ülke olup yüz ölçümü 89 bin km², nüfusu yaklaşık 10 milyondur. Bu da Ürdün'ü 11. en kalabalık Arap ülkesi yapmaktadır. Halkının %95'i Sünni Müslüman olan Ürdün'ün resmî dini İslam'dır, ayrıca Hristiyan azınlık da bulunur. Başkenti ve en büyük şehri Amman'dır.

Ürdün-ABD arasında Gazze mutabakatı: Filistinlilerin tehcir edilmemesi ve eve dönüşü Ürdün Kralı'ndan tüm dünyaya "felaket" uyarısı Ürdün, İsrail'in amacını değerlendirdi: Batı'yı bölgesel bir savaşa çekmek İngiltere’den 6 Arap ülkesine vize muafiyeti! Ürdün'den yılbaşı uyarısı: "Netanyahu'nun gündemi iptal edilmezse 2024 ölüm yılı olacak" O ülkenin başı uyuşturucu ve nitelikli silah kaçakçılığıyla dertte Bakan Fidan BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile görüştü Batı Şeria'da cami işgali: İsrail askerleri, hoparlörden Yahudi duası okudu Ürdün Kralı: "Ürdün'e zarar verilerek Filistin meselesi çözülemez" Ürdün'den İsrail'in iddialarına yanıt: Sahra Hastanesi'nin altında tünel olduğu iddia edilemez Aksa Tufanı'nın 'sol' kanadı Ürdün’den İsrail’e: Ürdün, Filistinlileri sürgün girişimini savaş ilanı sayacaktır Ürdün Kralı: Gazze'deki Ürdün Sahra Hastanesi'ne yardımlar hava yoluyla ulaştırıldı Bakan Fidan'dan İsrail-Filistin görüşmeleri İsrail desteği Kongre'yi karıştırdı. Dışişleri Bakanı Fidan'dan Gazze için diplomasi trafiği Ürdün, Tel Aviv Büyükelçisini geri çekti Starbucks'tan açıklama Ürdün, ABD Başkanı Biden ile yapılacak görüşmeyi iptal etti ABD Başkanı Biden, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşecek  THY, Mısır, Ürdün ve Lübnan'a gidecek yolculara ilave haklar tanıdı Ürdün: İsrail'in Gazze'ye yaptıkları savaş suçu Ürdün'den flaş karar: İsrail ile sınırlarını kapattı Ürdün, Gazze Şeridi için Mısır'a yardım uçağı gönderdi