Teknofest Haberleri - Sayfa 2

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye'de düzenlenen havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivalidir. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen ilk ve tek festivaldir.

Birçok bakanlığın ve cumhurbaşkanlığının paydaş durumda olduğu festivalde paydaş kurumlar yıllara göre değişkenlik göstermekle beraber bu paydaşlar genel olarak ASELSAN, ROKETSAN, Baykar, BMC, HAVELSAN, TÜBİTAK, STM, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi, TUSAŞ, Türk Hava Yolları, Türk Hava Kurumu, Türksat ve Turkcell gibi destekleyici ve katılımcılarken; Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi birçok üniversite de akademik paydaşlar olarak yer almıştır.

Resmî adı: TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali

Slogan: Ayakları yere basmayan tek festival.

Başlangıcı: 2018

Devamlılık: Her yıl

Düzenleyici: T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı

Teması: Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali

Bu sayfa üzerinden son dakika Teknofest haberlerini okuyabilirsiniz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan 'T' kuşağı paylaşımı KIZILELMA ilkleri başardı! Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı kol uçuşlarıyla tarih yazdı Bakan Kurum'dan gençlere iki müjde birden Köpeğin robot köpeği görünce şaşırdığı anlar, TEKNOFEST'e damga vurdu Uzaya gidecek ilk Türk belli oldu! Azerbaycan'ın Kahramanmaraş'taki okul projesinin temelleri atıldı Aliyev: Azerbaycan'da Bayraktar merkezi kurulacak, KIZILELMA semalarımızda olacak Erdoğan ve Aliyev, TEKNOFEST alanına TOGG'la gitti Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST’e katılacak Havalanma anı kameraya yansıdı... KIZILELMA'ya TİHA İstanbul semalarında böyle eşlik etti Dünyada ilk kez Türkiye’de geliştirildi, TEKNOFEST’te finale kaldı: Oyun yoluyla eğitim sağlıyor TEKNOFEST kapsamında Solotürk gösteri uçuşu yaptı Lise öğrencileri, Togg'a binmenin heyecanını böyle yaşadı Selçuk Bayraktar: Biz Türkiye'nin Elon Musk'ı değil de, Aziz Sancar'ı, Cezeri'si olmak isteriz TEKNOFEST İstanbul kapılarını açtı! Mini akıllı seyir füzesi Kemankeş ilk kez sergileniyor İstanbul Valiliği duyurdu! İşte, TEKNOFEST 2023 etkinlik alanına gidiş güzergahları... Büyük beğeni toplayan görüntüler... Türk Yıldızları ve Solotürk Boğaz’da selamlama uçuşu yaptı Bayraktar Kızılelma İstanbul semalarında Mersin Üniversitesi öğrencileri hidrojen yakıtlı otomobil yaptı Bakan Varank ile Togg'a binen gençler heyecanlandı TEKNOFEST İZMİR ertelendi TEKNOFEST'te adres bu yıl İzmir, İstanbul ve Ankara TEKNOFEST 2023 teknoloji yarışmalarına başvurular yarın akşam sona erecek Araçlar 5 dakikalık şarjla 600 kilometre yol katedebilecek