Teknofest Haberleri - Sayfa 3

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye'de düzenlenen havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivalidir. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen ilk ve tek festivaldir.

Birçok bakanlığın ve cumhurbaşkanlığının paydaş durumda olduğu festivalde paydaş kurumlar yıllara göre değişkenlik göstermekle beraber bu paydaşlar genel olarak ASELSAN, ROKETSAN, Baykar, BMC, HAVELSAN, TÜBİTAK, STM, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi, TUSAŞ, Türk Hava Yolları, Türk Hava Kurumu, Türksat ve Turkcell gibi destekleyici ve katılımcılarken; Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi birçok üniversite de akademik paydaşlar olarak yer almıştır.

Resmî adı: TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali

Slogan: Ayakları yere basmayan tek festival.

Başlangıcı: 2018

Devamlılık: Her yıl

Düzenleyici: T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı

Teması: Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali

Bu sayfa üzerinden son dakika Teknofest haberlerini okuyabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemiz bir istikrar ve güven abidesi olarak göz dolduruyor Selçuk Bayraktar'dan, Kılıçdaroğlu'nun 'TEKNOFEST' ziyaretine ilişkin açıklama Hava araçları Karadeniz'de sergileniyor ASELSAN üretti, TEKNOFEST'te kanat çırptı! Selçuk Bayraktar'dan Kılıçdaroğlu'nun TEKNOFEST ziyaretiyle ilgili ilk yorum CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan TEKNOFEST'e sürpriz ziyaret Havacılık tarihinde bir ilk! Hürkuş ile Akıncı kol uçuşu yaptı Öyle bir işe yarıyor ki... TEKNOFEST'te hayati öneme sahip proje! 'TEKNOFEST Karadeniz' Samsun'da başladı: İnsansız savaş uçağı Kızılelma görücüye çıktı Samsunlulara "tramvay" müjdesi! Öğrenciler okulun kalorifer dairesinde elektrikli araç ürettiler Türk Yıldızlarının nefes kesen gösterisi AKINCI TİHA tarafından görüntülendi! Azerbaycan’da TEKNOFEST rüzgarı esti TEKNOFEST dünya basınında! Övgüyle yazdılar ''Türkiye dizginleri eline aldı'' TEKNOFEST Azerbaycan sona erdi Orman yangınlarının önüne geçmeyi hedefleyen proje TEKNOFEST Azerbaycan'da birinci oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Bakü'de iki merkezin açılışını yaptı TEKNOFEST Azerbaycan'a bu poz damga vurdu! Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar TEKNOFEST Azerbaycan'da gençlere önemli mesajlar verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İlham Aliyev TEKNOFEST'te Azerbaycan'da TEKNOFEST heyecanı: Selçuk Bayraktar Azerbaycan'da Şuşa'yı ziyaret etti TEKNOFEST heyecanı Azerbaycan'da TEKNOFEST Azerbaycan hazırlıklarında görsel şölen!