Sırbistan Haberleri - Sayfa 5

Sırbistan, resmî adıyla Sırbistan Cumhuriyeti; Güneydoğu Avrupa'da Panonya Ovası ile Balkanların kesişiminde bulunan bir ülkedir.

Kuzeyde Macaristan, batıda Hırvatistan ve Bosna-Hersek, güneybatıda Karadağ, güneyde Kuzey Makedonya, doğuda Romanya ve Bulgaristan ile çevrilidir.

Ülkenin Arnavutluk ile sınırının tümü tartışmalı Kosova bölgesinde kalır. Sırbistan 7 milyon nüfusa sahiptir. Başkenti ve en büyük şehri Belgrad'dır.

Bu sayfa üzerinden Sırbistan ile ilgili gelişmeleri, içerikleri son dakika haberleri bulabilirsiniz...

Tek tek açıkladılar: Yasa dışı göçle mücadele için 4 ülkenin vize muafiyeti kaldırıldı Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Sırbistan'ı savaştan kurtardık Göçmen operasyonunda 109 kişiye gözaltı! Aralarında uluslararası yakalama kararı olanlar da var... Sırp lider Vucic, dün çağrı yapmıştı! Sınırda hareketlilik başladı... Sırbistan'dan geri adım: "Protestoları sona erdirin" çağrısı yaptı Sırp lider Vucic barikatların kaldırılacağını duyurdu ABD ve AB'den, Kosova-Sırbistan gerilimine ilişkin ortak açıklama Avrupa'da savaş alarmı: Orduya emir verildi, sınıra barikatlar kuruldu Sırp lider Vucic, yaşanan gerilimden Kosova'yı sorumlu tuttu: Amaçları Sırpları ülkeden atmak Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'ten ordu ve polise 'hazır ol' emri Sırbistan'da amonyak yüklü trenin devrildiği bölgede bir Türk tır şoförü ölü bulundu Sırbistan-Kosova arasında sular iyice ısındı! Balkanlar'da gerilim tırmanıyor: Silahlı çatışmanın eşiğindeyiz Gerilim noktası Kosova'da kriz büyüyor! İki ülke arasında sular durulmuyor! Sırbistan'dan Kosova sınırında bir provokasyon daha NATO’dan Sırbistan-Kosova krizinde taraflara itidal çağrısı Kosova lideri Osmani'den çok net mesaj: Bir daha asla ayak basmayacak Kosova'dan Sırbistan'a cevap: Hegemonyacı hayaliniz hiçbir zaman hayata geçirilemeyecek Sırbistan: Kosova'ya güvenlik gücü göndermeye niyetimiz ve hakkımız var Kosova Polisi, ülkenin kuzeyindeki mevcudiyetini artırdı Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'den Türkiye açıklaması Kosova'da Sırpların yoğunlukta yaşadığı bölgede silah ve patlama sesleri duyuldu Sırbistan, Rusya'ya karşı imza vermedi! Gol düellosunun galibi İsviçre son 16 turunda!