Siber saldırı Haberleri

Siber saldırı, bilgisayar bilgi sistemlerini, bilgisayar ağlarını, altyapıları, kişisel bilgisayar cihazlarını veya akıllı telefonları hedef alan herhangi bir saldırıdır. Saldırgan, potansiyel olarak kötü niyetli bir niyetle verilere, işlevlere veya sistemin diğer kısıtlanmış alanlarına yetkisiz erişmeye çalışan bir kişi veya işlemdir.

Bir siber saldırı, özel bir ağa veya başka bir şekilde savunmasız sisteme girerek belirli bir hedefi çalabilir, değiştirebilir veya yok edebilir.

Siber saldırılar, kişisel bir bilgisayara casus yazılım yüklemekten tüm ulusların altyapısını yok etmeye kadar değişebilir. Hukuk uzmanları, terimin kullanımını daha rutin veri ihlallerinden ve daha geniş bilgisayar korsanlığı faaliyetlerinden ayırarak fiziksel hasara neden olan olaylarla sınırlamaya çalışmaktadırlar.

Sahte Youtuber yüzlerce kişinin kabusu oldu: Müstehcen görüntü ve mesajlar... Seçim öncesi kaos amaçlanıyor! Bazı İranlı gruplar ABD'yi karıştırdı! Milyarlarca veri çalındı IBAN'dan yollarken on kez düşünün SunExpress'teki veri sızıntısının detayları Cevdet Yılmaz'dan 'dijital bağımsızlık' mesajı Dünya çapında yaşanan küresel yazılım krizi, tarihi Kapalıçarşı'ya uğramadı Küresel yazılım sıkıntı ATM'leri çalışamaz hale getirdi Almanya hükümeti: Siber saldırı olduğuna dair kanıt yok CrowdStrike: Kesinti siber saldırı değil, sorun tespit edildi Küresel siber krize karşı çözüm adımları açıklandı Bakan Uraloğlu: Bir siber saldırı söz konusu değil USOM'dan açıklama: Aksaklıklar siber saldırı kaynaklı değil Los Angeles Havalimanı bilgi sistemleri mavi ekran verdi E-Devlet ve bankalar dahil tüm şifrelerinizi hemen değiştirin! Apple kimliklerine siber saldırı! Direkt iPhone kullanıcılarını hedef alıyor! Kripto para borsası BtcTurk siber saldırıya uğradığını açıkladı İngiliz hastanelerinde siber saldırı alarmı: Acil kan bağışı çağrısı yapıldı